Στον βυθό της θάλασσας το αγνοούμενο αεροσκάφος;

Article featured image
Article featured image

Στον βυθό της θάλασσας βρίσκεται μάλλον το αγνοούμενο αεροσκάφος της Μαλαισιανής AirAsia, που από χθες το πρωί έχει εξαφανιστεί από τα ραντάρ.



«Πιστεύεται ότι συνετρίβη στη θάλασσα, στην προσπάθεια των πιλότων να αλλάξουν πορεία για να αποφύγουν μια καταιγίδα» δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος της Ινδονησίας στο επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της χώρας.

«Με δεδομένες τις πληροφορίες που έχουμε στη διάθεσή μας, η υπόθεση που διαμορφώνεται είναι ότι το αεροσκάφος βρίσκεται στον βυθό της θάλασσας. Είναι μία προσωρινή εκτίμηση η οποία μπορεί να αναπτυχθεί με την αποτίμηση των αποτελεσμάτων της έρευνας» δήλωσε ο Μπαμπάνγκ Σοελίστιο κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Νωρίτερα, ο επικεφαλής της έρευνας και διάσωσης της Ινδονησίας Μπαμπάνγκ Σοελίστιο είχε δηλώσει ότι η Ινδονησία δεν διαθέτει τα αναγκαία μέσα, όπως υποβρύχια, για να ανασύρει ένας αεροσκάφος από τον βυθό της θάλασσας και θα ζητήσει τη βοήθεια άλλων κρατών εάν παραστεί ανάγκη.



Η Σιγκαπούρη, η Μαλαισία και η Αυστραλία έχουν ήδη στείλει αεροσκάφη και πλοία για να συνδράμουν την Ινδονησία στις επιχειρήσεις έρευνας.

Οι ΗΠΑ έχουν επίσης δηλώσει έτοιμες για να βοηθήσουν.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ