Other-view: Σύγχρονος χορός στη σκηνή του Εναλλάξ

Article featured image
Article featured image

Η ομάδα σύγχρονου χορού και παραστατικών τεχνών Fibre Performing Arts αποφασίζει να παρουσιάσει την παράσταση «Other-view» σε ένα σχετικά μικρό χώρο, όπως είναι το Εναλλάξ, το οποίο ποτέ στο παρελθόν δεν φιλοξένησε αντίστοιχο event. Ενδιαφέρον!

 

Η επιλογή του χώρου έγινε στην ανάγκη μας να μειώσουμε την συνηθισμένη απόσταση του κοινού από τους performers, με την επιθυμία ότι παράστασή μας να αποτελέσει μια διαδραστική δράση, ενισχύοντας τα αισθήματα και τις έννοιες του έργου μας.

Η παράστασή μας αποτελεί μια κοινή ενδοσκόπηση γύρω από το είδωλο, δηλαδή την εικόνα του κάθε ανθρώπου, μελετώντας τις έννοιες της εικόνας που συνθέτει ο καθένας μας με την προσωπικότητά του, τις πράξεις του, τις σχέσεις και τις προσεγγίσεις του στο περιβάλλον του αλλά και μέσα στον κόσμο του μυαλού και των συναισθημάτων του.

Το έργο «Other-view» έχει ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα όπως και οι περισσότερες παραστάσεις της ομάδας μέχρι σήμερα. Καταπιανόμαστε και εξερευνούμε θέματα που αφορούν τον άνθρωπο. Ο άνθρωπος είναι ένα πολύ ενδιαφέρον και δελεαστικό θέμα. Το σώμα το ίδιο αλλά και η ψυχοσύνθεση του ανθρώπου μπορεί να αποτελέσει μηχανισμό εξαιρετικού ενδιαφέροντος για έμπνευση και δημιουργία. Επίσης, θεωρούμε δυνατά  τα θέματα που μπορούν να καλέσουν το θεατή και να τον φέρουν πιο κοντά, αφήνοντάς του περιθώρια να ταυτιστεί με το θέαμα.

Ο σύγχρονούς χορός αποτελεί τη πιο σύγχρονη προσέγγιση της τέχνης του χορού. Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μία «όαση» ελευθερίας σχημάτων και συναισθημάτων, όπου ο καλλιτέχνης μπορεί να κινηθεί στο χώρο, με εσωτερικότητα, ακόμα και χωρίς τη συνοδεία μουσικής.

H ομάδα μας απαρτίζεται από νέους καλλιτέχνες που διψούν για δημιουργικότητα, έκφραση και βρίσκονται διαρκώς σε μια ενεργητική κατάσταση. Η παράσταση «Other View» αποτελεί το έργο/θέμα κοινής εξερεύνησης και τρόπου έκφρασης αυτής της «παρέας» για το παρόν διάστημα.

Κατά καιρούς συμμετείχαμε σε διάφορα σημαντικά φεστιβάλ και άλλες διοργανώσεις όπως για παράδειγμα το 2ο φεστιβάλ Athens Video Dance Project 2010 με το έργο «Respiro», το 2ο και το 3ο Φεστιβάλ Παραστατικών Τεχνών NO_BODY του Dance Gate Cyprus, το Athens Fringe Festival από το 2011 μέχρι το 2013, το 11ο Φεστιβάλ χορού των Ελλήνων Χορογράφων το 2012, το περσινό TedX Nicosia Cyprus με θέμα «Re-Thinking, Re-Generating and Re-Acting», όπου παρουσίασε την παράσταση «Revive», ακόμα και στην ταινία μικρού μήκους με τίτλο «Fish ate pyramid»…

Οι συντελεστές της παράστασης «Other-view» είναι έξι. Οι χορογραφίες ανήκουν στις Πολίνα Σταμπόλη και Σταύρη Καλοπετρίδου (στη δεύτερη ανήκει επίσης η καλλιτεχνική διεύθυνση και η δραματουργία), perormers στην παράσταση, εκτός από τις δύο προαναφερθείσες, είναι επίσης οι Φαίδων Οδυσσέως και Έλενα Αγρότου, ενώ η ενδυματολογία και τα κουστούμια είναι των Eφή και Έρη Μελανίδου.

Κυριακή 16 & 23 Μαρτίου, ώρα 19.00 και Πέμπτη 20 & 27 Μαρτίου, ώρα 21.00, Μουσική Σκηνή Εναλλάξ, Παλιά Λευκωσία. Προκράτηση  εισιτηρίων 97609462, 22430121.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ