Τα “ζώα” στην Ουκρανία, άφησαν τα ζώα να λιμοκτονούν

Article featured image
Article featured image

Kραυγή αγωνίας από το Ζωολογικό Κήπο της Ουκρανίας, αφού “πληρώνουν” κι αυτά με τη σειρά τους τις συνέπειες της επικρατούσας κατάστασης στη χώρα. Αλήθεια, σε τι φταίει ένας ελέφαντας ή μια τίγρης και τους έχουν κόψει το φαγητό; “Τα ζώα μας δεν μάχονται για καμία πολιτική εξουσία και δεν υποστηρίζουν καμία από τις πολιτικές πεποιθήσεις των δύο πλευρών. Το μόνο που θέλουν είναι να ζήσουν". Δίκιο έχει ο διευθυντής του ζωολογικού πάρκου “Kharkhiv”, ο οποίος κάνει έκκληση για βοήθεια, αλλά ποιος τον ακούει.

 

Εδώ και τρεις μήνες τα κονδύλια συντήρησης του ζωολογικού κήπου έχουν περικοπεί στο ελάχιστο, ενώ όπως αναφέρει το προσωπικό, η κατάσταση είναι δραματική. Τα ζώα είναι υποσιτισμένα και αν δεν αλλάξει κάτι ενδέχεται να αρχίσουν να πεθαίνουν. Ήδη τον τελευταίο καιρό η φροντίδα τους γίνεται χάρη στις προμήθειες που γίνονται δωρεά από φιλόζωους και τους ελάχιστους επισκέπτες. Οι προμηθευτές που παραμένουν απλήρωτοι εδώ και τρεις μήνες ανακοίνωσαν πρόσφατα πως αδυνατούν αν συνεχίσουν την συνεργασία τους, ενώ εκπρόσωπος του ζωολογικού κήπου ανέφερε πως οι αν μέχρι αύριο (Δευτέρα) δεν αλλάξει κάτι δεν θα έχουν καθόλου τροφή για τα ζώα.

Ο θηλυκός ελέφαντας του κήπου εγκυμονεί και είναι σε κρίσιμη κατάσταση

 

Ο διευθυντής απέστειλε στην κυβέρνηση επιστολή με την οποία ζητάει να ενεργοποιήσουν τα κονδύλια συντήρησης του πάρκου, τα οποία όπως λέει έχουν απορροφηθεί από άλλες ανάγκες. Ο ίδιος όπως αναφέρεται και στο ρεπορτάζ της Daily Mail, ξέσπασε σε κλάμα όταν μιλούσε για την κατάσταση ενώ τόνισε πως ο ζωολογικός κήπος που έχει καταφέρει από το 1890 να μείνει ανοιχτός και επιβίωσε δύο παγκοσμίων πολέμων, κινδυνεύει τώρα με καταστροφή.

 

 


Πηγή: LIFO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ