Φοβού τους Έλληνες και ομόλογα φέροντας

Article featured image
Article featured image

Με τίτλο «Φοβού τους Έλληνες και ομόλογα φέροντας» και χρησιμοποιώντας στις εσωτερικές του σελίδες τον τίτλο «Ο άσωτος υιός», το περιοδικό Economist σχολιάζει τη χθεσινή επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές, επισημαίνοντας ότι μετά από ένα «επικό» ταξίδι η Ελλάδα κατόρθωσε να φτάσει αν όχι τον τελικό προορισμό, τουλάχιστον το μονοπάτι προς αυτόν.

 

Αναφέρεται ότι «η ιδέα και μόνο της ομολογιακής έκδοσης προκαλεί τα βλέμματα και εκπλήσσει, δεδομένου του βάθους της κρίσης που βιώνει η χώρα». Παράλληλα, πάντως, το βρετανικό περιοδικό σχολιάζει ότι αν και η Ελλάδα έχει διανύσει μακρύ δρόμο από τις σκοτεινές ημέρες, παραμένει ακόμα μακριά από το να μπορεί να σταθεί μόνη της οικονομικά.

 


Όπως σχολιάζει το άρθρο, «είναι εύκολο να μαντέψει κανείς τα κίνητρα της Ελλάδας - η κυβέρνηση επιθυμεί την αποφυγή ενός τρίτου μνημονίου», ενώ με τις ευρωεκλογές προ των πυλών ο κυβερνητικός συνασπισμός αναμένεται να προβάλλει την έκδοση ως «το πρώτο βήμα αποκατάστασης της αξιοπρέπειας και της ανεξαρτησίας της χώρας».

 

Την ίδια ώρα όμως επισημαίνεται ότι οι Έλληνες πολίτες αισθάνονται αρκετά βασανισμένοι από τα «τρία μένη», ΕΚΤ, ΔΝΤ και Ευρωπαϊκή Επιτροπή, λόγω των σκληρών όρων του πακέτου διάσωσης που επέβαλαν και ότι η στροφή της Ελλάδας παραμένει δουλειά εν εξελίξει.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ