Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ σε μία από τις πιο πρόσφατες του εμφανίσεις

Η εμβληματική παρουσία του Ρόμπερτ Πάουελ έχει αλλάξει, πολύ.

Article featured image
Article featured image

O Ρόμπερτ Πάουελ έχει γίνει παγκοσμίως γνωστός από τον ιστορικό και ανεπανάληπτο του ρόλο του ως ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ του Φράνκο Τζεφιρέλι, παραγωγής 1977. Κοινή παραδοχή του περισσότερου κόσμου είναι ότι δεν έχει υπάρξει άλλος ηθοποιός που να έχει ενσαρκώσει τον ρόλο του Ιησού καλύτερα. Λίγο το ξανθό μακρύ μαλλί, λίγο το γαλήνιο και γαλανό βλέμμα, με το που εμφανίστηκε ο Ρόμπερτ στην οντισιόν σύσσωμο το crew της παραγωγής τον ταύτισε με τη μορφή που έχει επικρατήσει να πιστεύεται πως είναι η πλησιέστερη στον Ιησού Χριστό. 

Το γιατί βεβαίως το φυζίκ του χριστιανού Θεανθρώπου παραπέμπει σε ξανθό, ίσιο μαλλί, λευκό και ροδοκόκκινο χρώμα δέρματος και γαλανό μάτι, είναι μια άλλη, κάπως προβληματική, θα λέγαμε, υπόθεση, η οποία δεν είναι ωστόσο της παρούσης να (ψυχ)αναλυθεί. 

Μολονότι, λοιπόν, ο ρόλος αυτός χάρισε στον Ρόμπερτ παγκόσμια φήμη, ο ίδιος εξομολογείται πως η ερμηνεία του αυτή έμελλε να του περιορίσει σημαντικά τις επαγγελματικές του επιλογές. 

Φέτος, ο Ρόμπερτ κάνει το comeback του στο θέατρο, υποδυόμενος τον ντετέκτιβ των μυθιστορημάτων της Άγκαθα Κρίστι, εξού και το τσιγκελωτό μουστάκι.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ