Τα κορυφαία νεαρά ταλέντα του νησιού στο Cyprus Elite Players Camp

Article featured image
Article featured image

Τα κορυφαία ταλέντα της Κύπρου θα δώσουν το «παρών» τους στο ετήσιο καμπ στην Αγία Νάπα, μεταξύ 31ης Μαΐου και 1ης Ιουνίου.

Ένας μήνας απομένει μέχρι το 3ο ετήσιο Cyprus Elite Players Camp, που διοργανώνεται από την Soccer World Cyprus, το διήμερο 31 Μαΐου - 1 Ιουνίου και το οποίο θεωρείται μια από τις πιο πετυχημένες διαδικασίες προώθησης Κυπρίων ταλέντων στο εξωτερικό.

Στο καμπ, που θα λάβει χώρα στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Αγίας Νάπας, παίρνουν μέρος ποδοσφαιριστές που ξεχώρισαν από το Τουρνουά Αγίας Νάπας (12-15 Απριλίου) αλλά και παίκτες που κλήθηκαν από τους διοργανωτές με την συνεργασία αλλά και τις συστάσεις από τους ίδιους τους προπονητές και υπευθύνους των ακαδημιών τους. Με τη συμμετοχή τους στο Cyprus Elite Players Camp, οι νεαροί ποδοσφαιριστές θα βρεθούν στο μικροσκόπιο Άγγλων σκάουτερ και προπονητών και σε κάποιους απ’ αυτούς θα δοθεί η ευκαιρία να πάνε για δοκιμαστικά τον Οκτώβριο στην Αγγλία.

Μετά το καμπ ακολουθούν -για όσους ξεχωρίσουν οι σκάουτερ- συχνές προπονήσεις και τελικά δοκιμαστικά από πιθανές ενδιαφερόμενες ομάδες. Το σημαντικό της όλης διαδικασίας είναι οι εμπειρίες που αποκομίζουν τα παιδιά. Φυσικά, όπως τονίζουν οι υπεύθυνοι, το ιδανικό είναι ορισμένοι από τους νεαρούς να υπογράψουν σε κάποια αγγλική ομάδα.

Περισσότερες πληροφορίες για το φετινό Cyprus Elite Players Camp στο τηλέφωνο 99637865 και στο soccerworldcyprus@cytanet.com.cy.

 

Επιβεβαίωση της επιτυχίας

Το πόσο πετυχημένο είναι το Cyprus Elite Players Camp μπορεί να επιβεβαιωθεί από τις προηγούμενες δύο χρονιές. Από την περσινή φουρνιά, έξι ποδοσφαιριστές κλήθηκαν εν τέλει για τελικά δοκιμαστικά στην Τότεναμ. Πρόκειται για τους Βασίλη Πέτρου (Αθλέτικο Λάρνακας, 2003), Μανώλη Χαραλάμπους (Ολίμπικο Πάφου, 2003), Νικόλα Κωνσταντίνου (City F.C., 2002), Γιώργο Θεοδοσίου (City F.C., 2001), Γιώργο Χριστοδούλου (Nuevo Campo, 2004) και Γιάννη Τσουτσούκη (Junior/Διγενής, 2004).

Οι δύο πρώτοι βρίσκονται αυτό το διάστημα στις εγκαταστάσεις της Τότεναμ, όπου υποβάλλονται σε δοκιμαστικά με την προοπτική να κερδίσουν συμβόλαιο. Αξίζει να σημειώσουμε ότι τους παίκτες ζήτησαν, επίσης, για δοκιμαστικά τόσο η Κρίσταλ Πάλας, όσο και η Γούεστ Χαμ.

Από το 1ο Cyprus Elite Players Camp του 2012, ο Οδυσσέας Σπυρίδης επιθετικός του Junior/Διγενή έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής των Cyprus Elite Players που υπόγραψε διετές συμβόλαιο με αγγλική ομάδα. Τη χρονιά αυτή, μαζί με τον Σπυρίδη, την ευκαιρία είχε και ο Χαράλαμπος Χαραλάμπους, ο οποίος όμως για οικογενειακούς λόγους, παρά την πρόταση που του είχε γίνει, δεν μετέβη στην Αγγλία για να συνεχίσει την καριέρα του. Με βάση δε την εμπειρία των δύο προηγούμενων χρόνων, αλλά προπάντων το ποδοσφαιρικό επίπεδο των παιδιών, οι διοργανωτές του Cyprus Elite Players Camp αλλά και οι συνεργάτες τους από την Αγγλία είναι πεπεισμένοι ότι σύντομα και άλλα παιδιά θα προχωρήσουν με την υπογραφή συμβολαίων νοουμένου πάντοτε ότι θα μπορέσουν να ακολουθήσουν την όλη διαδικασία των προτεινόμενων δοκιμών που προτείνεται από τις αγγλικές ομάδες.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ