Ενώ ο κόσμος φτωχαίνει οι εκατομμυριούχοι αυξάνονται

Article featured image
Article featured image

Γνωστό και αναπόφευκτο: η κρίση δεν είναι για όλους. Υπάρχουν και άνθρωποι που μεταξύ 2012 και 2013, τη περιόδο δηλαδή που η οικονομική κρίση μάστιζε τις πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο, είδαν τα εισοδήματά τους να αυξάνονται ραγδαία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Blοomberg, μελέτη που έγινε για λογαριασμό της Boston Consulting Group δείχνει ότι οι εκατομμυριούχοι σε όλο τον κόσμο από 13,7 εκατομμύρια που ήταν το 2012, το 2013 έφτασαν τα 16,3 εκατομμύρια .

Σύμφωνα με την ίδια μελέτη, ο παγκόσμιος ιδιωτικός πλούτος αυξήθηκε πέρυσι κατά 15% στα 152 τρισ. δολάρια, έπειτα από αύξηση κατά 8,7% το 2012, δίνοντας μεγάλη ώθηση στις εταιρείες που διαχειρίζονται τα χρήματα των πλουσίων.

Η μεγάλη αύξηση οφείλεται κυρίως στους πλούσιους Κινέζους, καθώς ο ιδιωτικός πλούτος στην περιοχής της Ασίας και του Ειρηνικού (εκτός της Ιαπωνίας) αυξήθηκε κατά 31% στα 37 τρισ. δολάρια. «Οι διαχειριστές πλούτου σε παγκόσμιο επίπεδο κατέγραψαν μία ακόμη χρονιά υψηλής ανάπτυξης το 2013. Η μεγαλύτερη ανάπτυξη σημειώθηκε στην περιοχή Ασίας - Ειρηνικού», αναφέρει η μελέτη.


Πηγή: iefimerida

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ