Δύο ελληνικά θερινά σινεμά στα Top 10 της Ευρώπης

Article featured image
Article featured image

Σε αφιέρωμα που έκανε η βρετανική εφημερίδα Guardian, για τα δέκα καλύτερα θερινά σινεμά στην Ευρώπη, η τέταρτη και η όγδοη θέση πάνε σε δύο ελληνικούς θερινούς κινηματογράφους.

 

Η μαγεία του κινηματογράφου αναδεικνύεται δυναμικά τα καλοκαιρινά βράδια στα θερινά σινεμά, κάτω από τ’ αστέρια, σε τοποθεσίες ρομαντικές! Η βρετανική εφημερίδα Guardian, στην ταξιδιωτική της στήλη, ξεχωρίζει τα δέκα καλύτερα θερινά σινεμά της Ευρώπης.

Ανάμεσα σε αυτά, δύο ελληνικοί θερινοί κινηματογράφοι -το σινέ Παρί στην Πλάκα, στη σκιά της Ακρόπολης και το σινέ Καμάρι στην μαγευτική Σαντορίνη- κερδίζουν «με το σπαθί τους», την τέταρτη και την όγδοη θέση αντίστοιχα!



Το Σινέ Καμάρι στην Σαντορίνη



Σινέ Παρί στην Πλάκα


 

Αυτά είναι τα δέκα καλύτερα θερινά σινεμά στην Ευρώπη, σύμφωνα με την Guardian:

1. Κάστρο Montjuïc στη Βαρκελώνη.

2. Cromarty  cinema στη Σκωτία.

3. Σινέ Locarno on the lake στην Ελβετία.

4. Σινέ Παρί στην Αθήνα. Βρίσκεται στην καρδιά της ιστορικής Πλάκας, στη σκιά της Ακρόπολης και μπορεί κανείς να δει μια ταινία πίνοντας μια παγωμένη μπύρα σε ένα μαγευτικό περιβάλλον.

5. Σινέ Cineteca Bologna στην Ιταλία.

6. Moonlight cinema στις Κανάριες Νήσους.

7. Sotto le stelle στη Βερόνα της Ιταλίας.

8. Σινέ Καμάρι στη Σαντορίνη. Ακριβώς έξω από την πόλη είναι ίσως το πιο δροσερό μέρος στον πλανήτη για να δεις μια ταινία το καλοκαίρι, σύμφωνα με το δημοσίευμα. Τα αστέρια του ελληνικού ουρανού τρεμοπαίζουν πάνω από τα κεφάλια των θεατών, ενώ υπάρχει και μπαρ για ένα δροσιστικό ποτό!

9. Σινέ Rathausplatz film στη Βιέννη.

10. Σινέ La Villette, στο Παρίσι.

 



Το μπαρ στο σινέ Καμάρι


Πηγή: Πρώτο Θέμα

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ