Η απολογία του Guaba

Article featured image
Article featured image

Μετά την τροπή που πήραν τα πράγματα και τις αντιδράσεις του κόσμου για το θέαμα που παρουσιάστηκε μέσω συγκεκριμένων φωτογραφιών οι οποίες παρέπεμπαν στην Σταύρωση και τα Θεία Πάθη, οι άνθρωποι του Guaba νοιώθουν την ανάγκη να απολογηθούν μέσω Facebook.

 

Αυτούσια η απολογία όπως αναρτήθηκε στην επίσημη σελίδα του Guaba στο Facebook πριν από λίγη ώρα

«Με μεγάλη μας λύπη παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες τη μεγάλη αναστάτωση που προκάλεσε στην τοπική κοινωνία τα όσα διαδραματίστηκαν στο υποστατικό μας την περασμένη Κυριακή 6/7/14.

Η διεύθυνση του Guaba αισθάνεται την ανάγκη να απολογηθεί για οποιαδήποτε αισθήματα οργής και αγανάκτησης μπορεί να προκάλεσε το καλλιτεχνικό γεγονός της συγκεκριμένης ημέρας το οποίο επιθυμούμε να τονίσουμε ότι δεν είχε σκοπό να προσβάλει και να θίξει τα πιστεύω κανενός.

Η εκδήλωση ήταν μια δημιουργική έκφραση της καλλιτεχνικής ομάδας του κλαμπ που σκοπό είχε με ένα θεατρικό τρόπο να εκφράσει συναισθήματα που όλοι μας και ειδικά η νεολαία βιώνει σήμερα εξαιτίας της ανεργίας και την οικονομικής δυσπραγίας. Εκ των υστέρων όμως διαπιστώσαμε ότι έγινε με ένα τρόπο που το λιγότερο μπορεί να χαρακτηριστεί ως ατυχής.

Επιπλέον οι μεμονωμένες φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα δεν μπορούν να μεταφέρουν το πραγματικό μήνυμα της εκδήλωσης, αντιθέτως εύκολα παρερμηνεύονται με πολύ αρνητικό τρόπο, γεγονός που τώρα εμείς αντιλαμβανόμαστε. Για ακόμη μια φορά αισθανόμαστε την ανάγκη να απολογηθούμε και να επαναλάβουμε ότι ποτέ δεν ήταν σκοπός μας να θίξουμε κανένα και ειδικά σύμβολα που εκφράζουν θρησκευτικές πεποιθήσεις τις οποίες ενστερνιζόμαστε εμείς και οι οικογένειες μας.

Η διεύθυνση της εταιρείας Guaba με πλήρη αίσθηση της ευθύνης που έχει απέναντι στην τοπική κοινωνία υπόσχεται ότι από τώρα και στο εξής θα επιδείξει ιδιαίτερη ευαισθησία ως προς την θεματολογία των εκδηλώσεων της έτσι ώστε να μη προκαλέσει ποτέ ξανά το δημόσιο αίσθημα».


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ