Η Μόρφου του χθες μέσα από εικόνες, φωτογραφίες και αντικείμενα

Article featured image
Article featured image

Ο Δήμος Αγίας Νάπας και ο κατεχόμενος Δήμος Μόρφου σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Μόρφου διοργανώνουν μία φωτογραφική έκθεση με τίτλο: «Μόρφου, η σύληση και η καταστροφή της πανάρχαιας κληρονομιάς».

Η έκθεση θα περιλαμβάνει φωτογραφίες από τους προϊστορικούς οικισμούς στην Πέτρα του Λιμνίτη και στην Τούμπα του Σκούρου που απειλούνται από αφανισμό, εκκλησίες και κοιμητήρια που έχουν βεβηλωθεί και λεηλατηθεί, εικόνες από τον καθεδρικό ναό του Αγίου Μάμαντος που μετατράπηκε σε Μουσείο, εκκλησίες που έχουν αφεθεί στην τύχη τους, τοιχογραφίες εκκλησιών της Ιεράς Μητρόπολης που έχουν αποτοιχιστεί, διασωθείσες εικόνες από ναούς, εκκλησιαστικά βιβλία, ευαγγέλια, ιερά σκεύη και αργυρεπίχρυσα καλύμματα.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 16 Ιουλίου στις 19.30, στο Δημοτικό Μουσείο Θάλασσα στην Αγία Νάπα. Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τις 29 Ιουλίου.

Διάβασε περισσότερα στο Time Out Cyprus.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Article featured image

Καιρός: Πότε θα έχουμε έντονα καιρικά φαινόμενα

Article featured image

Γιατί μια επιστημονική μελέτη του 1960 όρισε ως «Ημέρα της Κρίσεως» τη 13η Νοεμβρίου 2026;

Article featured image

Ένα διάσημο συστατικό της ζαχαροπλαστικής μπορεί να συμβάλει στην επούλωση χρόνιων πληγών