H συσκευή - δαχτυλίδι που διαβάζει κείμενα για τους τυφλούς

Article featured image
Article featured image

Αμερικανοί ερευνητές κατασκεύασαν μια μικρή συσκευή, που φοριέται στον δείκτη του χεριού και, όταν κανείς την ακουμπάει σε ένα βιβλίο ή άλλο κείμενο, εκτυπωμένο ή σε οθόνη υπολογιστή, διαβάζει φωναχτά, έτσι ώστε ένας τυφλός να μπορεί να ακούσει αυτό που είναι γραμμένο.



Η συσκευή ονομάστηκε Finger Reader (Αναγνώστης Δακτύλου) και είναι εφοδιασμένη με μια μικροσκοπική κάμερα που «βλέπει» το κείμενο και μετά, χάρη στη συνθετική φωνή της, διαβάζει τις λέξεις φωναχτά.

Η εύκολη στη χρήση της συσκευή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ανάγνωση διαφόρων κειμένων, όπως βιβλίων, εφημερίδων, περιοδικών, καταλόγων εστιατορίων, εγγράφων, χαρτών και ούτω καθεξής τόσο σε έντυπη όσο και σε ηλεκτρονική μορφή. Αρκεί κανείς να δείξει με το ηλεκτρονικό δάχτυλό του αυτό που θέλει να διαβάσει (δηλαδή, να ακούσει).


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Article featured image

Διασώθηκε ιπποποταμάκι, απόγονος της αποικίας που άφησε πίσω του ο Πάμπλο Εσκομπάρ

Article featured image

30 χρόνια μετά, η δολοφονία Tupac αναβιώνει στα δικαστήρια

Article featured image

Η εντυπωσιακή φωτογραφία ενός εντόμου να ξεκουράζεται στην τρύπα ενός φύλλου