Φοιτητής και στρατιώτης παράλληλα

Article featured image
Article featured image

Tη συνεργασία μεταξύ Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, Υπουργείου Άμυνας και Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου, ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο,  για προσφορά, από το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, μαθημάτων προπτυχιακού επιπέδου στους εθνοφρουρούς που έχουν εξασφαλίσει θέσεις στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΑΕΙ) σε Κύπρο ή/και Ελλάδα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, για τους εθνοφρουρούς που επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα κατά τη διάρκεια της θητείας τους, με βάση τα μαθήματα που θα τους αναγνωρισθούν μετά την απόλυσή τους «θα μειωθεί ο πραγματικός χρόνος φοίτησής τους στα εκπαιδευτικά ιδρύματα που θα εισαχθούν και κατά συνέπεια, θα ενταχθούν πιο σύντομα στην αγορά εργασίας».



Επίσης, «θα είναι δυνατόν να δοθούν κίνητρα σε εθνοφρουρούς που υπηρετούν στη γραμμή αντιπαράταξης ή/και σε απομακρυσμένες στρατιωτικές μονάδες της Εθνικής Φρουράς» και «θα αναβαθμιστεί η ποιότητα του ελεύθερου χρόνου των εθνοφρουρών, με έμμεσα οφέλη σε προσωπικό, οικογενειακό και κοινωνικό επίπεδο».

Η έναρξη του  προγράμματος εκπαίδευσης των εθνοφρουρών θα είναι δυνατή σε πιλοτική βάση από τον Ιανουάριο του 2015 (εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2014-2015).


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ