Όταν ο ιδιοκτήτης του «Τιτάνια» κληροδότησε τις μετοχές του στο «Χαμόγελο του Παιδιού»

Article featured image
Article featured image

Μία δωρεά-μαμούθ προς το «Χαμόγελο του Παιδιού» έκανε μετά θάνατον ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου «Τιτάνια» ο οποίος είχε ακούσει ότι τον τελευταίο καιρό ο σύλλογος αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα κι έτσι αποφάσισε να τον συμπεριλάβει στη διαθήκη του.

 

Ο Κωνσταντίνος Μαλάμος, απόγονος της γνωστής οικογενείας Πεσμαζόγλου, ο οποίος εγκατέλειψε τα εγκόσμια πριν από δύο μήνες, αν και ήθελε πολύ να αποκτήσει οικογένεια εντούτοις δεν τα κατάφερε αφού ο γάμος του στα 80s με την Ντέπυ Χανδρή ήταν σύντομος χωρίς την απόκτηση παιδιών.

Ο επιχειρηματίας φέρεται να αφήνει στη διαθήκη του το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών του κεντρικού ξενοδοχείου επί της οδού Πανεπιστημίου στον σύλλογο «Χαμόγελο του Παιδιού» με τον ρητό όρο να φροντίζει για την εύρυθμη λειτουργία του και τα έσοδα από την ξενοδοχειακή επιχείρηση να καλύπτουν τις ανάγκες των παιδιών.

Ο πρόεδρος του συλλόγου Κώστας Γιαννόπουλος επιβεβαίωσε με δηλώσεις στην εφημερίδα τη δωρεά-μαμούθ, τονίζοντας ότι μόλις την προηγούμενη εβδομάδα γνωστοποιήθηκε στο «Χαμόγελο» η είδηση και πως ακόμη η διαδικασία είναι σε εξέλιξη. Αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο και όπως δήλωσε ο κ. Γιαννόπουλος, «για εμάς ήταν ένα τεράστιο δώρο. Πέσαμε από τα σύννεφα. Θα τιμήσουμε με τον καλύτερο τρόπο αυτόν τον άνθρωπο που θέλησε να βοηθήσει τα παιδιά μας».

Κατά τα άλλα, ο αποθανών Κωνσταντίνος Μαλάμος κληροδότησε στις δύο ανιψιές που είχε από τη μεριά της αδελφής του ένα μεγάλο μέρος της κινητής και ακίνητης περιουσίας του, μέσα στην οποία περιλαμβάνεται και η βίλα-παλάτι στην παραλία του Αγίου Ιωάννη στη Μύκονο.

Φωτογραφία: czechfoodiesmn.blogspot.com


Πηγή: iefimerida

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ