Τρόικα τέλος [το είπε το Ρόιτερς]

Article featured image
Article featured image

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που δημοσιεύει το πρακτορείο Ρόιτερς η Τρόικα σε λίγο καιρό θα αποτελεί παρελθόν για την Ελλάδα με έναν μηχανισμό εποπτείας να αποτελεί τη διάδοχο κατάσταση.

 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του πρακτορείου και με βάση δηλώσεις αξιωματούχων της Ε.Ε., διάδοχος της τρόικας θα είναι μία task-force που θα λογοδοτεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Οι έλεγχοι αυτού του μηχανισμού θα είναι εξαμηνιαίοι, υπό την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται άλλα δάνεια διάσωσης.

Παράλληλα, ο έλεγχος στην ελληνική οικονομία θα χαλαρώσει με αντάλλαγμα τη δέσμευση της χώρας ότι θα εφαρμόσει συγκεκριμένο πλάνο μεταρρυθμίσεων, με σαφές χρονοδιάγραμμα.

Η ελληνική πλευρά θα είναι υπεύθυνη για την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων, το πρόγραμμα των οποίων θα πρέπει να καταθέσει τον Οκτώβριο.

Στο δημοσίευμα τονίζεται ότι αυτή η απόφαση παρέχει και την απαραίτητη στήριξη στον Αντώνη Σαμαρά, ενόψει πιθανής προσφυγής στις κάλπες το 2015 ενώ μετριάζει και την ανοδική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα όμως μετριάζει και την οργή της κοινής γνώμης, που παρομοιάζει τη δραστηριότητα της Τρόικα με την κατοχή των Ναζί.


Πηγή: Lifo

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ