Παιδεραστής υπό κράτηση χάρη στην Google

Article featured image
Article featured image

Στο φως της δημοσιότητας έφερε την καταδικαστέα δραστηριότητα ενός  41χρονου Αμερικανού η Google, αποκαλύπτοντας ότι ο συγκεκριμένος χρήστης του gmail διακινούσε παιδικό πορνογραφικό υλικό.

 

Σύμφωνα με την αστυνομία, η Google αντιλήφθηκε την παράνομη δραστηριότητα μέσω e-mail το οποίο απέστειλε ο κατηγορούμενος.

Εξ ου και ειδοποιηθήκαν αμέσως οι αρχές, οι οποίες και επενέβησαν, συλλαμβάνοντας τον 41χρονο, ο οποίος μάλιστα στο παρελθόν είχε καταδικαστεί ξανά με την ιδία κατηγορία.

Ο ντέντεκτιβ Ντέιβιντ Νέτλς, του τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κατά των παιδιών, στο Huston στο Τέξας, άσκησε κριτική στην Google με το σχόλιο «Τις κρατούσε μέσα στο email του. Δεν μπορώ να δω αυτές τις πληροφορίες, δεν μπορώ να δω αυτές τις φωτογραφίες, αλλά η Google μπορεί».

Μια είδηση και μια υπόθεση που αναμφισβήτητα φέρνει ξανά στο προσκήνιο τη συζήτηση περί της παρέμβασης της Google σε προσωπικά στοιχειά και e-mail των χρηστών της.

Η Έμιλη Καρ, διευθύντρια του λόμπυ αναφορικά με το προσωπικό απόρρητο, «Big Brother Watch», δήλωσε ότι «με βάση το βάθος με το οποίο αναλύονται όλα τα gmail, σε συνδυασμό με το νόμο που αναγκάζει όλες τις αμερικανικές εταιρείες να αναφέρουν στις αρχές κάθε υποψία περί κακοποίησης ανηλίκων, δεν θα πρέπει να αποτελεί έκπληξη η σύλληψη αυτού του ανθρώπου».

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι «υπάρχει μια ανησυχία σε ότι αφορά στην ασάφεια του νομού, ποιες δραστηριότητες δηλαδή θεωρούνται παράνομες, εξ ου και θα πρέπει αυτό να ξεκαθαριστεί στη Google έτσι ώστε να μην κατηγορηθούν λανθασμένα άνθρωποι».

Σε μια άλλη εξέλιξη, η Google έχει αφήσει να γίνει κατανοητό ότι δεν αναφέρει στις Αρχές άλλες παράνομες δραστηριότητες, όπως για παράδειγμα η διανομή πειρατικού υλικού, ή ρατσιστικού υλικού μέσω Gmail.

Αυτό όμως δε σημαίνει ότι η ανησυχία από κάποιους χρηστές έχει πάψει να υπάρχει.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ