Στοά Λανίτη ή στοά καλλιτεχνών [συμβαίνει στη Λεμεσό]

Article featured image
Article featured image

Σε μια σχεδόν ερειπωμένη στοά στη Λεμεσό, τη Στοά Λανίτη, που παρεμπιπτόντως βρίσκεται στην καρδιά του κέντρου της πόλης, συμβαίνει κάτι άξιο προσοχής!

 

Συγκεκριμένα, μετά τη μείωση των ενοικίων στη στοά, πριν από περίπου ένα χρόνο, εκεί άρχισαν να παίρνουν τα καταστήματα και να στεγάζονται διάφοροι καλλιτέχνες. Αρχικά ένας γλύπτης και ένας ζωγράφος, ενώ σήμερα ο αριθμός τέτοιων καταστημάτων που στεγάζουν καλλιτέχνες έχει φτάσει τα επτά.

 

Κι αυτό είναι μια εξέλιξη που θα πρέπει ίσως να προσεχθεί και να έχει την υποστήριξη της Δημοτικής Αρχής, ειδικά τώρα που ξεκινάνε τα έργα για την κατασκευή του Δημοτικού Κέντρου Εικαστικών Τεχνών το οποίο θα βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τη Στοά Λανίτη.

Αν η φάση εξελιχθεί σωστά και με τη βοήθεια των Αρχών, ο χώρος άνετα θα μπορούσε να αποτελέσει σημείο αναφοράς για επίσκεψη τόσο από τουρίστες όσο και από ντόπιους, αν αναλογιστούμε κιόλας ότι βρίσκεται στην καρδιά της Λεμεσού.


Δεν θα ‘ταν υπερβολή αν λέγαμε ότι, έστω και τυχαία, η Στοά Λανίτη πάει να μετατραπεί σε στοά καλλιτεχνών.


Θυμίζουμε, μάλιστα, ότι ο Δήμος Λεμεσού είχε ορίσει την περιοχή που εκτείνεται από το σημείο αυτό μέχρι και το Μέγαρο Πηλαβάκη ως την καλλιτεχνική γειτονιά της Λεμεσού και αυτό έγινε στο πλαίσιο της δημιουργίας του Κέντρου Εικαστικών Τεχνών.

Μάλιστα, στη γύρω περιοχή δραστηριοποιούνται αρκετοί άνθρωποι που ασχολούνται με ποικίλες μορφές τέχνης, όπως ο σχεδιασμός ρούχων, τα ψηφιδωτά, το βιτρώ, η ζωγραφική, οπότε άνετα η Στοά Λανίτη θα μπορούσε να αποτελέσει την καρδιά της εν λόγω δραστηριότητας.


Πηγή: Lemesos Blog

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ