Ιρανή φυλακίστηκε γιατί της αρέσει το βόλεϊ ανδρών

Article featured image
Article featured image

Για περισσότερους από δύο μήνες η 25χρονη Ghoncheh Ghavami βρίσκεται στην απομόνωση των διαβόητων φυλακών Εβίν της Τεχεράνης, επειδή μαζί με άλλες γυναίκες θέλησε να παρακολουθήσει τον αγώνα βόλεϊ ανδρών μεταξύ της εθνικής ομάδας του Ιράν με την Ιταλία.

Συνελήφθη μαζί με όλες τις γυναίκες που επιχείρησαν να προσεγγίσουν το στάδιο στις 20 Ιουνίου. Αφέθηκε λίγες ημέρες μετά ελεύθερη για να την συλλάβουν εκ νέου, όταν πήγε να συλλέξει τα προσωπικά της αντικείμενα από το σωφρονιστικό κατάστημα.

Στο σωφρονιστικό κατάστημα Εβίν της Τεχεράνης κρατούνται κυρίως πολιτικοί κρατούμενοι και δημοσιογράφοι. Ο αδελφός της λέει ότι η Ghoncheh τους πήρε τηλέφωνο και κλαίγοντας τους ανακοίνωσε ότι την κρατούν στην απομόνωση. Η Ghoncheh έχει ιρανική και βρετανική υπηκοότητα και έχει σπουδάσει νομικά στο Λονδίνο. 

Στο Facebook έχει ξεκινήσει μια εκστρατεία με αίτημα την άμεση απελευθέρωσης της 25χρονης αλλά και να δοθεί το αυτονόητο δικαίωμα στις Ιρανές να πηγαίνουν στο γήπεδο.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας εξήγησε στους γονείς της ότι έχει γνώση της υπόθεσης και προσπαθεί να κάνει ό,τι μπορεί αλλά οι διπλωματικές τους δυνάμεις στο Ιράν είναι περιορισμένες.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ