Πήραμε γεύση από ABR Festival [18 λόγοι γιατί θα πρέπει να είσαι εκεί]

Article featured image
Article featured image

Βρεθήκαμε στο «Mothership» κατά τη διάρκεια των προετοιμασιών. Το σκηνικό είναι σχεδόν τελειοποιημένο. Το vibe έστω και χωρίς κόσμο είναι απίστευτο. Για την ενέργεια της περιοχής θα ‘ταν περιττό να πούμε, όταν γνωρίζουμε πως όλο αυτό θα συμβεί κυριολεκτικά μέσα στο δάσος. Η μυρωδιά του πεύκου και το χώματος (από τη ψιλή βροχή του δειλινού) σου τρυπάει τα ρουθούνια, ο πεντακάθαρος αέρας εισβάλλει στα πνευμόνια σου και τα «αποτοξινώνει» θες δεν θες, οι Σκηνές σχεδόν δονούνται περιμένοντας τις μπάντες και τους DJs, οι μπανάνιανς βάζουν τις τελευταίες πινελιές κι εμείς ανυπομονούμε να έρθει η Παρασκευή και το Σάββατο για να ενταχθούμε σε μια Αφρο-πολιτεία και μαζί με τους μόνιμους κατοίκους της να μεταφερθούμε σε ένα παράλληλο μουσικό σύμπαν, έτη φωτός μακριά από την καθημερινή μας πραγματικότητα.

 



 

In the Woods

Σκηνογραφία και live performance από τους Paravan Proactions.



 

The Citizens Bureau

Διαδραστικά illustrations από τη Σιμόνη Φιλίππου.

Πάρε απ’ εδώ το ID σου!



 

Καφενείο «El Sindicato»

Το Καφενείο «Χαράτσι» του Σταύρου Λαμπράκη σε μια μεξικανική βερσιόν.



 

The Real Great Northern Hotel

Scenography in Space By Paravan Proactions.

«An unexpected lounge where the owls are not what they seem».



 

TELLES

Treescape από τον Κλεάνθη Ρούσσο και τον Μιχάλη Παυλίδη.

Μια «out of this world» αιθέρια εγκατάσταση, φτιαγμένη από κολλητική ταινία.



 

ABR Press

Διαδραστικά illustrations από τη Σιμόνη Φιλίππου.

Ή αλλιώς, η εφημερίδα του Mothership.



 

Dress Up Vol.2

2D Fashion Project από την Ελεωνόρα Αντωνιάδου.

Η γκανρταρόπα του Mothership περιλαμβάνει χάρτινα ρούχα τα οποία σε προκαλούν να τα φορέσεις, φορώντας παράλληλα διάφορους ρόλους.



 

The Embassy

Εγκατάσταση και live performance από τους Paravan Proactions.

Τα έντυπα των αιτήσεων για visa θα βρίσκονται στο γραφείο του ισογείου.



 

City Free Press Point

Η δημοσιογραφική ομάδα της City κατασκηνώνει στο Mothership, καλύπτοντας το φεστιβάλ και όχι μόνο.

Στο μεσοδιάστημα που θα κυνηγάνε τις «αποκλειστικότητες», κάνε μια κουβέντα μαζί τους και μοιράσου αυτά που θα ήθελες να δεις online στο www.cityfreepress.com.cy.



 

La Posta

Διαδραστικά illustrations από τη Σιμόνη Φιλίππου.

Οι αναμνήσεις από το φεστιβάλ καλό θα ‘ταν να γίνουν share στο ταχυδρομείο του Mothership.



 

Παράλλαξη

Αρχιτεκτονική εγκατάσταση από φοιτητές του τμήματος Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Frederick.



 

The Jammin

Αυτοσχεδιαστικό Jammin Space By You.

Απλώς φέρε τα μουσικά σου όργανα για να συμμετάσχεις στο jam!

 

Cytanet Instagram Wall

Live Interactive Installation.

Κάνε share τις φωτογραφίες και τα μηνύματά σου μέσω της διαδραστικής αυτής εγκατάστασης.

 

ABR Radio

Συντονίσου στο Ραδιόφωνο της Κοινότητας για μερικά αντισυμβατικά shows.

 

Μονοπάτια μελέτης της φύσης

Ανακάλυψε εκ νέου τη φύση. Εξερεύνησε το περιβάλλον του παράλληλου αυτού σύμπαντος. Μάθε για την πανίδα και την χλωρίδα της περιοχής.

 

ABR Shop

ABR designed t-shirts, τσάντες και δίσκοι των καλλιτεχνών.

 

Food Quarter

Πρόγευμα από την Utopia Collectiva, γεύμα από την Utopia Collectiva & το Smokey Dee’s, δείπνο από την Lucia, φαγητό από το Redtruck Catering Company και επιδόρπιο από την Utopia Collectiva.

 

Σκηνές

IN THE WOODS

IN THE CAMP

IN THE BOX

UP THE HILL Μαζί με τους Βασίλη Παλαμά και Sandy Brour βλέπουμε τα καλύτερα ηλιοβασιλέματα, ενίοτε και την γεμάτη θετική ενέργεια ανατολή του ήλιου.



 

ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΚΟΜΑ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ…

Κατασκηνωτικός Χώρος

Το ABR σε προσκαλεί να διανυκτερεύσεις στον ειδικά διαρρυθμισμένο κατασκηνωτικό χώρο, ούτως ώστε να απολαύσεις στο μέγιστο την εμπειρία των δύο ημερών του φεστιβάλ. Ο χώρος βρίσκεται κάτω από τη δροσερή σκιά των δέντρων του δάσους της περιοχής. Θα υπάρχουν μπάνια και τουαλέτες.

Προστασία από πυρκαγιά

Το «The Mothership» είναι πολύ εύφλεκτο…   Δεν θα θέλαμε να καταστρέψουμε το δάσος, γι’ αυτό το ανάμα φωτιάς στους χώρους του φεστιβάλ απαγορεύεται.

Χώροι Στάθμευσης

Αν θα έρθεις με το δικό σου αυτοκίνητο σε παρακαλούμε να θυμάσε: «Όσοι περισσότεροι τόσο το καλύτερο». Προσκάλεσε τους φίλους σου και μοιράσου την κούρσα. Όταν προσεγγίσετε τον χώρο του φεστιβάλ, ακολουθήσετε τις αναρτημένες ενδείξεις καθώς και τις προτροπές των βοηθών. Προτείνουμε να μην παρκάρετε το αυτοκίνητό σας στον κύριο δρόμο. Έτσι θα αποφευχθούν τυχόν δυστυχήματα ή κλήσεις.

Εισιτήρια & Βραχιόλια

Εισιτήρια θα πωλούνται στην είσοδο του «The Mothership». Αν είστε κάτω των 12 ετών, είστε προσκεκλημένοι της Κοινότητας και έχετε δωρεάν πρόσβαση. Μαζί με το εισιτήριο θα λάβετε το ανάλογο βραχιόλι, μιας ή δύο ημερών. Η είσοδος θα επιτρέπετε μόνο σε όσους το φοράνε, γι’ αυτό φροντίστε να μην το χάσετε.

Φαγητό & Ποτό

Στους χώρους του φεστιβάλ θα βρεις μεγάλη ποικιλία από διάφορες γευστικές επιλογές, μη εξαιρουμένων των επιλογών για τους χορτοφάγους. Και όταν διψάσεις, μάθε πως θα προσφέρεται δροσιστικό παγωμένο τσάι, φραπέ, καθώς και κοκτέιλ με βάση τη μπανάνα, δημιουργημένα από μάγους.

Καθαριότητα & Ανακύκλωση

Θα υπάρχουν κάδοι απορριμμάτων με ειδικές ενδείξεις, οπότε επιβάλλεται να διατηρήσουμε το χώρο καθαρό. Σε ότι αφορά στα μπουκάλια, αυτά θα πρέπει να μπαίνουν στα κιβώτια που θα διατεθούν για αυτό τον σκοπό.

Οδηγίες για Πρόσβαση στο ABR

1. Είτε έρχεστε από τη Λευκωσία ή τη Λεμεσό, επιλέξτε την Έξοδο 11, προς Κόρνο/Πυργά/Σταυροβούνι.

ΜΗΝ προχωρήσετε προς τον Κόρνο, αλλά ακολουθείστε τις πινακίδες προς Πυργά μέχρι να φτάσετε στον παλιό δρόμο Λευκωσίας-Λεμεσού, ο οποίος βρίσκεται μερικές εκατοντάδες μέτρα παρακάτω.

Στη διασταύρωση του παλιού δρόμου Λευκωσίας-Λεμεσού στρίψτε δεξιά με κατεύθυνση προς Λεμεσό/Σταυροβούνι. Θα πρέπει να προχωρήσετε για περίπου 3 χιλιόμετρα. Όπως πάντα… ακολουθείστε τις Μπανάνες.

2. Αν έρχεστε από τη Λάρνακα, επιλέξτε την έξοδο στον κυκλικό κόμβο Καλού Χωριού προς το Καλό Χωριό. Θα περάσετε διάφορα χωριά μέχρι να βρείτε τον παλιό κυκλικό κόμβο της Μοσφιλωτής. Στρίψτε αριστερά και μείνετε στον παλιό δρόμο Λευκωσίας-Λεμεσού για περίπου 4 χιλιόμετρα. Όπως πάντα… ακολουθείστε τις Μπανάνες.

 

Παρασκευή & Σάββατο, 12 & 13 Σεπτεμβρίου.

Κόρνος.

Πληροφορίες www.afrobananarepublic.com και Facebook: TheAfroBananaRepublic
.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ