Σε «Ποιο Σώμα;» χωράς; [από τις 8 Οκτωβρίου στον ΘΟΚ]

Article featured image
Article featured image

Η παράσταση «ΠΟΙΟ ΣΩΜΑ;» των Κορίνας Κονταξάκη και Ελένης Κοσμά θα παρουσιάζεται από τις 8 Οκτωβρίου στις Αποθήκες ΘΟΚ. Πρόκειται για ένα έργο που βασίζεται σε πραγματικές σημειώσεις ατόμου που πάσχει από «δυσφορία γένους» και που θέλει να παραμείνει ανώνυμο.

Το έργο επιλέγηκε ανάμεσα σ’ άλλα έργα που υποβλήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος PLAΥ που συνδιοργανώνουν ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου και το Κυπριακό Κέντρο Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου.

Το έργο πραγματεύεται την ιστορία της Ιωάννας, η οποία έζησε την περισσότερη από τη ζωή της στο δωμάτιό της, μακριά από οποιονδήποτε μπορεί να ρωτούσε το όνομά της. Όσο μεγαλώνει, ο παγιδευμένος της εαυτός, ο Πάρης (που παρουσιάζεται σαν ξεχωριστό πρόσωπο στο έργο) αρχίζει να εκφράζεται με ζωγραφιές στον τοίχο του δωματίου της. Σταδιακά ο Πάρης γίνεται αυτόνομη και απαιτητική προσωπικότητα που πολεμά για επικράτηση. Μέσα σε όλη αυτή την πάλη και την απομόνωση, το μόνο φως είναι η καλύτερη της φίλη Καίτη, με την οποία είναι ερωτευμένη. Η Καίτη καταφέρνει κάποια στιγμή να δει τον πραγματικό εαυτό της Ιωάννας – τον Πάρη. Τελικά ερωτεύονται αλλά ο έρωτάς τους είναι αδιέξοδο αφού για να υπάρχει στα αλήθεια αυτός… πρέπει να χαθεί η Ιωάννα. Αυτό όμως φαίνεται αδύνατο στα μάτια της μητέρας της Ιωάννας που αρνείται πεισματικά να δει τον Πάρη…                                              

Ερμηνεύουν: Μαρίνα Μανδρή, Νάγια Αναστασιάδου, Έλενα Παπαδοπούλου, Γιώργος Αναγιωτός. Σκηνοθεσία: Κορίνα Κονταξάκη, Σκηνικά/Κοστούμια: Γιώργος Χιώτης, Μουσική: Αγγελική Κουάλη, Βοηθός Σκηνοθέτη: Ελένη Κοσμά.

Παραστάσεις κάθε Τετάρτη και Πέμπτη, στις 20.30, στις Αποθήκες του ΘΟΚ, στη Λευκωσία. Μέχρι τις 20 Νοεμβρίου. Πληρ. 77772717.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ