10 έξτρα λόγοι που αγαπάμε τη μπύρα [και γιατί δεν πρέπει να λείψει από το ψυγείο μας ποτέ]

Article featured image
Article featured image

Η δροσιά και η απόλαυση μιας ικανοποιητικά παγωμένης μπύρας είναι για εκατομμύρια κόσμο σε όλο τον πλανήτη μια μικρή μα σημαντική αίσθηση ανακούφισης και χαλάρωσης από τις σκοτούρες και το στρες της καθημερινότητας.

Εάν όμως είστε με την εντύπωση πως το σπουδαίο αυτό ποτό υπάρχει μόνο για να το καταναλώνουμε από το στόμα, πλανιέστε πλάνην οικτράν.

Το TheToc.gr συγκέντρωσε 10 ακόμη λόγους, για τους οποίους η μπύρα δεν πρέπει να λείψει ποτέ από το ψυγείο μας.

 

Σε βοηθάει στον ύπνο

Ο λυκίσκος μπορεί να λειτουργήσει ως ένα φυτικό υποκατάστατο των υπνωτικών χαπιών. Αν δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς, δοκίμασε να πλύνεις τις μαξιλαροθήκες σου με μερικές κουταλιές λυκίσκου αναμεμειγμένες με νερό. Το άρωμα του λυκίσκου θα σε βοηθήσει να αποκοιμηθείς χωρίς να χρειαστεί να ξαναμετρήσεις πρόβατα ποτέ.

 

Καθαρίζει τα χάλκινα και μαντεμένια σκεύη

Η μπύρα μπορεί να καθαρίσει τα πάντα, από κέρματα μέχρι κατσαρόλες. Βύθισε το χάλκινο σκεύος σου στην μπύρα για 5 έως 10 λεπτά και στη συνέχεια, χρησιμοποίησε ένα μαλακό πανί για να καθαρίσεις την επιφάνεια και να αφαιρέσεις τους λεκέδες. Είναι πραγματικά τόσο εύκολο.

 

Ξεκουράζει τα κουρασμένα πόδια σου

Μετά από μια δύσκολη και κουραστική μέρα στο γραφείο μπορείς να κάνεις ένα ανακουφιστικό ποδόλουτρο με... μπύρα, καθώς τα ένζυμα που περιέχονται σ' αυτήν μπορούν να μαλακώσουν τους κάλους σου. Γέμισε ένα δοχείο με αρκετό ζεστό νερό ως εκεί που καλύπτει τους αστραγάλους και στη συνέχεια πρόσθεσε μισό μπουκάλι μπύρα στο μείγμα. Έπειτα κάτσε πίσω, χαλάρωσε κι άσε τη μπύρα να κάνει τα μαγικά της – ναι, την υπόλοιπη μισή μπύρα μπορείς να την πιεις!

 

Γυαλίζει τα έπιπλα

Βρήκες ένα μισοάδειο κουτάκι μπύρας ξεχασμένο από το περασμένο βράδυ; Χρησιμοποίησε το για να γυαλίσεις τα έπιπλά σου. Βάλε λίγη μπύρα πάνω σε ένα μαλακό πανί και στη συνέχεια τρίψε το ξύλινο τραπεζάκι του καθιστικού σου. Ενώ μοιάζει πολύ με ένα παραδοσιακό βερνίκι, θα δώσει ένα πιο λαμπερό και πλούσιο χρώμα στο τραπεζάκι σου.

 

Χρησιμοποίησε τη στη μαγειρική

Μέχρι τώρα γνώριζες ότι υπάρχουν συνταγές στηριγμένες στη μπύρα – όμως δεν ήξερες ότι το αγαπημένο σου ποτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως υποκατάστατο για το... νερό σε χιλιάδες συνταγές. Την επόμενη φορά που θα μαγειρέψεις ρύζι, αντικατέστησε το νερό με μπύρα και θα δοκιμάσεις μια καινούρια γευστική πρόταση. Η μπύρα μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για θαλασσινά στον ατμό, σε σάλτσες και τα ψωμιά.

 

Αφαιρεί τη σκουριά

Δυσκολεύεσαι να αφαιρέσεις μια σκουριασμένη βίδα; Η σύσταση της αγαπημένης σου μπύρας μπορεί να βοηθήσει στο σπάσιμο της σκουριάς. Ρίξε λίγη μπύρα πάνω στη βίδα, περίμενε 15 δευτερόλεπτα και μετά δοκίμασε να την ξεβιδώσεις πάλι.

 

Αφαιρεί λεκέδες

Έγινε λεκές στο χαλί; Η μπύρα μπορεί να είναι μια γρήγορη λύση για να προλάβεις τη ζημιά. Ρίξε λίγη μπύρα πάνω στο λεκέ στο χαλί, άφησε το να μουλιάσει και στη συνέχεια στέγνωσε το λεκέ με ένα καθαρό πανί. Αφού αφαιρέσεις το λεκέ, χρησιμοποίησε σαπούνι και νερό για να αφαιρέσεις την μπύρα από το χαλί. Προσοχή πάντως, όπως και με οποιοδήποτε άλλο καθαριστικό, δοκίμασε πρώτα τη μπύρα σε κάποιο αφανές σημείο του χαλιού για να βεβαιωθείς ότι δεν πρόκειται να σου αφήσει κάποιο σημάδι, πριν αδειάσεις όλο το κουτάκι της μπύρας πάνω στο χαλί!

 

Θεραπευτικό σαμπουάν για ταλαιπωρημένα μαλλιά

Σίγουρα θυμάσαι το σλόγκαν για το σαμπουάν μπύρας γνωστής εταιρείας, σωστά; Αν λοιπόν τα μαλλιά σου είναι θαμπά και ξηρά, η μπύρα μπορεί να τα ανανεώσει. Δημιούργησε το δικό σου σαμπουάν μπύρας: βράσε μια ή δύο κούπες μπύρας, και κράτησε τες ζεστές μέχρι να μείνει περίπου το 25 τοις εκατό της αρχικής ποσότητας (σε αυτό το σημείο έχει εξατμιστεί το αλκοόλ). Άφησε το να κρυώσει και στη συνέχεια ανέμειξε το υγρό με το σαμπουάν σου. Σε κάθε άλλη περίπτωση, μπορείς πάντα να αγοράσεις το σχετικό προϊόν έτοιμο από το σούπερ μάρκετ.

 

Προστασία από τα ποντίκια

Γνώριζες ότι το τυρί δεν είναι ο μόνος πειρασμός στον οποίο δεν μπορούν να αντισταθούν τα ποντίκια; Αν αντιμετωπίζεις πρόβλημα, φτιάξε μια δικιά σου ποντικοπαγίδα με έναν κουβά και λίγη μπύρα. Ρίξε μπύρα στον κουβά, φτιάξε και μια μικρή ράμπα ώστε να μπορέσουν τα ποντίκια να ανέβουν και να πέσουν μέσα.

 

Προστατεύει τον κήπο σου

Μπορείς ακόμα να χρησιμοποιήσεις τη μπύρα για να απομακρύνεις ανεπιθύμητα έντομα από τον κήπο σου. Ρίξε μια μικρή ποσότητα μπύρας σε ένα πλαστικό δοχείο και βαλ' το από το βράδυ εκεί που συνήθως βλέπεις τα έντομα. Θα ανέβουν τη νύχτα για ένα ποτό και θα κολλήσουν στο εσωτερικό.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ