Στην πρώτη γραμμή κατά των τζιχαντιστών η Τουρκία

Article featured image
Article featured image

Στις επιχειρήσεις κατά των τζιχαντιστών θα λάβει μέρος τελικά η Τουρκία, όπως μεταδίδεται από τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης που επικαλούνται τόσο δηλώσεις του Αμερικανού Υπουργού Εξωτερικών Τζον Κέρι όσο και του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τζον Κέρι δήλωσε χθες ξεκάθαρα ότι η Τουρκία συμμετέχει στον συνασπισμό εναντίον του ISIL και μάλιστα θα λάβει μέρος στην πρώτη σειρά.

Από την πλευρά του ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε από την Νέα Υόρκη ότι η Άγκυρα προσεγγίζει θετικά τις επιχειρήσεις εναντίον των τζιχαντιστών επισημαίνοντας ότι πρέπει να συνεχιστούν χωρίς να υπάρξει διακοπή.

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι αυτός ο οδικός χάρτης πρέπει να συνεχιστεί με αποφασιστικότητα επισημαίνοντας ότι η Τουρκία θα δώσει και πολιτική αλλά και στρατιωτική υποστήριξη στις επιχειρήσεις.

Πάντως, τα τελευταία 24ωρα υπήρξε έντονη συζήτηση στην Τουρκία κατά πόσο τελικά η Άγκυρα θα πειστεί να συμμετάσχει στις στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον των τζιχαντιστών έπειτα από την απελευθέρωση τω 49 ομήρων της Μουσούλης.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ