Παγκόσμια προσπάθεια για εξολόθρευση του «Δικτύου του Θανάτου»

Article featured image
Article featured image

Ποινικώς κολάσιμο αδίκημα για τους υπηκόους τους το να ταξιδεύουν στο εξωτερικό προκειμένου να πολεμήσουν με το Ισλαμικό Κράτος καλεί με ψήφισμά του τα κράτη μέλη του το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Η συνεδρίαση ήταν ιδιαίτερα φορτισμένη εξαιτίας της είδησης του νέου αποκεφαλισμού ομήρου στην Αλγερία από ακραίους ισλαμιστές.

Η απόφαση ήταν οπμόφωνη και δεσμευτική για όλα τα κράτη μέλη απαιτώντας από τις ηγεσίες της διεθνούς κοινότητας να «προλαμβάνουν και να καταστέλλουν» τη στρατολόγηση καθώς και τη μετάβαση στο εξωτερικό εξτρεμιστών μαχητών για να πολεμήσουν.

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών και προεδρεύων της συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, Μπαράκ Ομπάμα, δήλωσε χαρακτηριστικά όπως συνεχιστεί η παγκόσμια προσπάθεια εξολόθρευσης του «Δικτύου του Θανάτου», όπως αποκάλεσε το Ισλαμικό Κράτος. 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Article featured image

Αναγνώστες κλήθηκαν να διαβάσουν κείμενα γραμμένα από ανθρώπους και το ChatGPT και μαντέψτε ποια προτίμησαν

Article featured image

Νέες εντυπωσιακές εικόνες αποκαλύπτουν τον Ήλιο όπως δεν τον έχουμε ξαναδεί

Article featured image

Ο εγκέφαλός μας θυμάται το υψηλότερο βάρος μας και «μάχεται» για να το επαναφέρει