«To σοβαρό παιχνίδι της ζωής» του Χρίστου Ηλιάδη

Article featured image
Article featured image

Ένας απέραντος κήπος γεμάτος χρώματα, σχήματα και αντικείμενα που έχουν κρατηθεί στη μνήμη του Χρίστου Ηλιάδη αποτελούν τα νέα του έργα που παρουσιάζει στην γκαλερί Αποκάλυψη απόψε, Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου. Με αυτά λοιπόν τα έργα που μας ταξιδεύει ακόμη σε καλοκαίρια άλλων πολιτισμών και εξωτικών κόσμων εγκαινιάζει η Αποκάλυψη την νέα της σεζόν.



Τα έργα κουβαλούν τη μαγεία του εξωτικού και του αλλόκοτου. Είναι κυρίως μεγάλα τελάρα και μας παραπέμπουν σε πολύχρωμες χαρτογραφήσεις από κατόψεις. Οι πολυπληθείς μικρές τελείες, τα εφευρετικά σχήματα, άλλοτε γεωμετρικά και άλλοτε φανταστικά, σε επαναληπτικές διατάξεις συνθέτουν τα έργα που παραπέμπουν με μια γρήγορη ματιά σε κήπους παλαιών ανακτόρων που κάποιος παρατηρεί από ψηλά.



Κάποια αντικείμενα και σχήματα ενσωματώνονται στη σύνθεση όπως είναι οι πεταλούδες, το ποδήλατο, τα ψάρια, και αρμονικά συμμετέχουν στο χαρούμενο αυτό παιχνίδι που ο Ηλιάδης μας ταξιδεύει.





Ο Χρίστος Ηλιάδης κατάγεται από την Αμμόχωστο. Σπούδασε αρχικά οικονομικά στο Λονδίνο και μετά ασχολήθηκε επαγγελματικά με τη φωτογραφία και ταυτόχρονα με τη ζωγραφική. Η ζωγραφική ενσυνείδητα προκύπτει μετά από μακρινά ταξίδια σε εξωτικούς πολιτισμούς όπως στο Μπαλί, στο Μαρόκο στις αγορές του Μαρακές. Η τέχνη η κουλτούρα και ο παλμός των λαών αυτών έχουν επηρεάσει ανεπιφύλακτα την τέχνη του Ηλιάδη.



Η έκθεση αποτελεί την πέμπτη ατομική του καλλιτέχνη και θα ανοίξει την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 8 του Οκτώβρη. Την έκθεση θα προλογίσει η Δρ. Νίκη Κατσαούνη, Θεωρητικός Τέχνης. Πληρ. 22300150.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ