«Μετά την πλασματική όαση», τι;

Article featured image
Article featured image

Η όαση είναι κάτι το ζωτικό, ένα περιβάλλον το οποίο μπορεί να σε τροφοδοτήσει, μια συνθήκη που έχεις πιθανόν μια άνεση ή ένα πέπλο ασφάλειας. Τι γίνεται όμως όταν η όαση είναι πλασματική;



Όχι ως ψευδαίσθηση που οραματίστηκες αυτό που είχες ανάγκη να δεις αλλά καθαρά από βιωματικές καταστάσεις, αληθινές σε προβληματισμό και συναίσθημα, αποκλείοντας τη συνθήκη της «ψευδαίσθησης». Το «μετά» την πλασματική όαση ανοίγει ένα ταξίδι με άγνωστο προορισμό.



Τα έργα που παρουσιάζονται από τους εικαστικούς Ανδρέα Καλλή και Απόλλωνα Γλύκα πηγάζουν από βιωματικές καταστάσεις, φλερτάρουν με την κρίση σε γενικό επίπεδο (προσωπικό – κοινωνικό) και αφήνουν την ψευδαίσθηση να πάρει μια ρεαλιστική χροιά.

Κατασκευές και επιτοίχια έργα παρουσιάζονται στο Φυτώριο Εικαστικής Καλλιέργειας, ένα περιβάλλον ζωτικής σημασίας και εννοιολογικής συνδιαλλαγής με το project της έκθεσης.

Οι δύπ καλλιτέχνες παρουσιάζουν την έκθεση με τίτλο «Μετά την πλασματική όαση», η οποία είναι μέρος του προγράμματος «Αίθριες - Προτάσεις για Πολιτισμό» σε επιμέλεια του Σάββα Χριστοδουλίδη. Η έκθεση θα εγκαινιαστεί στο Φυτώριο Εικαστικής Καλλιέργειας στη Λευκωσία την Παρασκευή 3  Οκτωβρίου στις 19.30 και θα παραμείνει ανοικτή μέχρι 17 Οκτωβρίου. Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Δημάρχου Λευκωσίας Κωνσταντίνου Γιωρκάτζη.

Είσοδος ελεύθερη. Πληρ. 22681088.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ