Η Κύπρος στη βιομηχανία του διαστήματος

Article featured image
Article featured image

Προσπάθειες για περαιτέρω συμμετοχή στις δραστηριότητες του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος καταβάλλει η κυπριακή κυβέρνηση, σύμφωνα με τον Υπουργό Άμυνας Χριστόφορο Φωκαϊδη.

Σε χαιρετισμό του στην ημερίδα με θέμα «Παρατήρηση Γης», ο Υπουργός είπε ότι η ένταξη της Κύπρου ως πλήρες μέλος στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος θα αποτελέσει σημαντικό γεγονός για τη χώρα.

«Η Κύπρος ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και ως μελλοντικό μέλος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος, θα ενισχυθεί σε όλα τα επίπεδα διαμόρφωσης πολιτικής στα θέματα έρευνας, τεχνολογίας, βιομηχανίας του Διαστήματος, αλλά και ασφάλειας και άμυνας», δήλωσε.

Ταυτόχρονα, ο κ. Φωκαϊδης σημείωσε ότι η προσχώρηση της Κύπρου στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος θα συμβάλει στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της χώρας με σημαντικά οικονομικά οφέλη.

«Ο απεγκλωβισμός της Κύπρου από τους παραδοσιακούς κλάδους της οικονομίας και η έξοδός της και σε νέους τομείς, όπως οι έξυπνες τεχνικές παρατήρησης γης και διαστήματος, δημιουργεί προστιθέμενη αξία και ταυτόχρονα αναβαθμίζει τα προϊόντα των παραδοσιακών κλάδων» κατέληξε ο Υπουργός.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ