Τσάκωσαν τη «μάγισσα» που «θεράπευε» αρρώστιες

Article featured image
Article featured image

Πέρασε πριν λίγο από το timeline μου μια είδηση για μια 44χρονη «μάγισσα» από τα Τρίκαλα η οποία, λέει, μπορούσε να λύσει τα μάγια, να κάνει εξορκισμό και να θεραπεύσει διάφορες αρρώστιες.

Η 44χρονη γυναίκα η οποία, σύμφωνα με το άρθρο, έκανε ότι έκανε με το αζημείωτο, συνελήφθη τελικά.

Μάλιστα, μέσα σε μόλις επτά μήνες, συμπληρώνει το ρεπορτάζ, φαίνεται πως είχε κερδίσει πάνω από 23.500 ευρώ, το οποίο μεταφράζεται σε 3 και κάτι χιλιάδες ανά μήνα. Μιλάμε έγινε πλούσια η τύπισσα… Δεν μάθαμε μόνο κατά πόσο κυκλοφορεί με λιμουζίνα πλέον.

Οι αστυνομικοί του τμήματος ασφάλειας που τη συνέλαβαν, καταλήγει το άρθρο, βρήκαν στο σπίτι της πλήθος αντικειμένων που σχετίζονται με τη «μαύρη» μαγεία και άλλα υπερφυσικά (;), όπως κέρινα ομοιώματα ανθρώπων, τράπουλες μαντείας, βαζάκια με φίλτρα και αρώματα και άλλα. Η 44χρονη «μάγισσα» θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρικάλων κατηγορούμενη σε κακουργηματικό βαθμό για απάτες.

Το μόνο που δεν μάθαμε είναι κατά πόσο όντως έχει θεραπεύσει κόσμο η συγκεκριμένη. Κατά πόσο έχει κάνει τα «θαύματα» για τα οποία μιλάνε. Δεν θέλουμε να ‘μαστε και απόλυτοι, δεν θέλουμε να αμφισβητούμε το έργο των διωκτικών αρχών, δεν θέλουμε να είμαστε καχύποπτοι αναφορικά με τα συγκρουόμενα συμφέροντα μεταξύ «μάγων» και γιατρών, ξέρουμε όμως πως, σε πολλές περιπτώσεις, ότι διαφέρει από τη συμβατική ιατρική και γενικά από αυτό που έχουμε μάθει ως «κανανικό», συνηθίζουν να το βαφτίζουν «μαγεία» και αυτούς που το προσφέρουν (έστω και δεν είναι ανάμεσα σε αυτούς που παίρνουν φακελάκια), τσαρλατάνους. Χωρίς, φυσικά, να σημαίνει ότι η συγκεκριμένη τύπισσα δεν ήταν τσαρλατάνος. Ποιος ξέρει...



Η κυρία στη φωτογραφία δεν έχει καμιά σχέση με την συλληφθείσα.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ