Η αυτοκτονία ενός κύκνου [και η συναισθηματική νοημοσύνη των ζώων]

Article featured image
Article featured image

Όχι, δεν εξελίσσεται μόνο ο άνθρωπος ανά τους αιώνες. Την απάντηση σε όσους λένε πως μόνο ο άνθρωπος έχει αναπτύξει συναισθηματική νοημοσύνη, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα μέλη του ζωικού βασιλείου, έδωσε (με ένα αρκετά λυπηρό τρόπο) ένας μικρός κύκνος.

 

Μια περαστική ποδηλάτης στην πόλη Χενάν της Κίνας έγινε μάρτυρας της αυτοκτονίας ενός μικρού κύκνου.

Σύμφωνα με όσα περιγράφει, είδε τον κύκνο να παρατηρεί το πτώμα ενός μεγαλύτερης ηλικίας κύκνου κοντά του και στη συνέχεια να βάζει το κεφάλι του κάτω από το νερό. Η Hiker Yan Yan Hsiao αναφέρει στην Daily Mail πως της τράβηξαν την προσοχή οι σπασμωδικές κινήσεις με τα φτερά του ο κύκνος ενώ ταυτόχρονα δεν έβγαζε το κεφάλι του από το νερό.

Με την φωτογραφική της κάμερα κατέγραψε τις στιγμές μέχρι που τελικά το κυκνάκι έσβησε.


Οι μελετητές αναφέρουν πως έχουν καταγραφεί στο παρελθόν πολλά περιστατικά αυτοκτονίας κύκνων επειδή χάνουν το σύντροφό τους.


Ωστόσο, στη συγκεκριμένη περίπτωση, όπου πιθανολογείται ο μεγαλύτερος κύκνος να ήταν η μητέρα του μικρού, δίνει νέα στοιχεία στους ερευνητές σχετικά με την αυτοκτονία των ζώων με τα ερωτήματα για το συναισθηματικό τους κόσμο να πληθαίνουν.

Επιστήμονες, πάντως, συζητάνε για χρόνια για το αν ένα ζώο, μπορεί να θέσει τέλος στη ζωή του.

Υπάρχουν και παλαιότερα παραδείγματα, όταν το 1855, σύμφωνα με το London News,  ένας σκύλος είχε πέσει μέσα στο νερό και αφέθηκε να βυθιστεί, ενώ έχουν παρατηρηθεί και πολλές περιπτώσεις που αφορούν σε πάπιες.

Οπότε, όλο αυτό επιβεβαιώνει πως δεν εξελίσσεται μόνον ο άνθρωπος ανά τους αιώνες. Συνοδοιπόροι είμαστε στο βασίλειό μας!

 

Καρέ-καρέ η σκηνή που είδε η Κινέζα ποδηλάτης:





 






Πηγή: Daily Mail

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ