Έχεις ακούσει για τα 3 μυστήρια σπίτια-παιχνίδια στην Κύπρο;

Article featured image
Article featured image

Παιχνιδιάρικα κατά που φαίνεται μας μπήκε το 2015. Τρία νέα μυστήρια σπίτια, δύο στη Λεμεσό και ένα στη Λευκωσία, πιστεύουν πως μπορούν να μας ψυχαγωγήσουν δοκιμάζοντας τη σπιρτάδα, την παρατηρητικότητα και τις μαθηματικές μας δεξιότητες.



Σύμφωνα με τους οικοδεσπότες, το συγκεκριμένο κόνσεπτ ψυχαγωγίας πρωτοεμφανίστηκε στην Ιαπωνία και στις μέρες μας είναι τρομερά δημοφιλές σε πάρα πολλές χώρες. Τόσο, υποστηρίζουν, που επιχειρήσεις αυτού του τύπου περιλαμβάνονται πλέον σε ταξιδιωτικούς οδηγούς πόλεων πετυχαίνοντας μέχρι και τρίμηνες λίστες αναμονής.

Τα σπίτια – παιχνίδια αποτελούν βασικά μετεξέλιξη ορισμένων βιντεοπαιχνιδιών της δεκαετίας του 90, όπου ο γκέιμερ προσπαθούσε να δραπετεύσει σε δεδομένο χρόνο από ένα δωμάτιο που βρισκόταν κλειδωμένος, λύνοντας διάφορους γρίφους και σπαζοκεφαλιές.

Συνεπώς, σε αντίθεση με την κυρίαρχη τάση στη ψηφιακή μας εποχή, όπου τα πάντα μεταφέρονται στην οθόνη, εδώ συμβαίνει το αντίστροφο. Από την οθόνη, το παιχνίδι μεταφέρεται σε πραγματικά δωμάτια.

Τα σενάρια αφθονούν και εκτός από βιντεοπαιχνίδια αντλούν έμπνευση από μπλοκμπάστερ σειρές, ταινίες και βιβλία. Η πώρωση, μάλιστα, σε μερικές ακραίες περιπτώσεις είναι τέτοια, που κόσμος τη βρίσκει με πλοκές τύπου «Saw», απαγωγές δηλαδή, ξύλο, τρόμος, κυνηγητά και τέτοια.

Τα τρία σπίτια στην Κύπρο πάντως, εκτός από μανιακούς γκέιμερς, φιλοδοξούν να μας προσελκύσουν όλους. Οικογένειες, ζευγάρια, φίλους και λοιπά.



Γνωρίστε τα:

CLUE JOB LIMASSOL



Κατασκοπίες, απαγωγές, δυσεπίλυτοι γρίφοι και στοιχεία ρετρό. Το Clue Job βρίσκεται στην οδό Λεκορπουζιέ, στην περιοχή Νάαφι στη Λεμεσό και είναι το πρώτο σπίτι μυστηρίου που άνοιξε. «Where intelligence and gaming become one» λέει το μότο και τα σενάρια αποτελούν πρωτότυπη έμπνευση των οικοδεσποτών.

Τα δωμάτια είναι δύο. Το «Crazy Granny», όπου μια ομάδα από 3 μέχρι 5 άτομα πρέπει να πετύχει την απενεργοποίηση ενός εκρηκτικού μηχανισμού και το «Locked Lovers», το οποίο –προφανώς- απευθύνεται σε ζευγάρια που προσπαθούν να αποτρέψουν την απαγωγή τους από εμπόρους ανθρώπινων οργάνων.

Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, οι παίκτες μπορούν μέσω μικροφώνων, καμερών και μίξερ να ζητήσουν βοήθεια. Το σκηνικό συμπληρώνεται με ατμοσφαιρική μουσική και τα σχετικά vintage έπιπλα.



 




Για την ιστοσελίδα πατήστε ΕΔΩ και για τη σελίδα στο Facebook ΕΔΩ

 

 

ESCAPE LIMASSOL





Το «Εscape Limassol» στεγάζεται στο ιστορικό, πετρόκτιστο κτίριο δίπλα από το Κεντρικό Ταχυδρομείο της Λεμεσού, όπου για πολλά χρόνια βρισκόταν η ταβέρνα «Ανωτέρα».

Τα δωμάτια εδώ είναι τρία. Το «John Monroe» σε μεταφέρει στο 1970 και σε μετατρέπει σε έναν ιδιωτικό ερευνητή που πρέπει μέσα σε εξήντα λεπτά να ανακαλύψει ποιος είναι ο δολοφόνος για έναν φόνο με τέσσερις υπόπτους.

Στο «Mission impossible» ένας διπλός πράκτορας έχει διεισδύσει στον οργανισμό σου και βρίσκεσαι στο σπίτι του. Πρέπει να ανακαλύψεις τα στοιχεία της ταυτότητας σου και να αποδράσεις εξήντα λεπτά πριν αυτός επιστρέψει.

Τη μεγαλύτερη ζήτηση έχει προς το παρόν το τρίτο και τελευταίο δωμάτιο, το «Prison Break», όπου είσαι ένας κατάδικος που προσπαθείς να αποδράσεις πριν σε εκτελέσουν.

 

Για την ιστοσελίδα πατήστε ΕΔΩ και για τη σελίδα στο Facebook ΕΔΩ



 

ESCAPE THE ROOM NICOSIA



Στην παλιά Λευκωσία ανοίγει σύντομα το «Escape the Room», με τρία δωμάτια.

Στο «γραφείο του» ο ντετέκτιβ σας τηλεφωνεί για να σας ενημερώσει ότι οι έρευνες για τον φόνο του φίλου σας έχουν ολοκληρωθεί. Σας προσκαλεί να έρθετε στο γραφείο του για να σας ανακοινώσει τα αποτελέσματα από κοντά αλλά ξαφνικά ένας πυροβολισμός διακόπτει την συνομιλία σας και η γραμμή του τηλεφώνου κλείνει. Τότε πρέπει να βιαστείτε, προτού ο δολοφόνος προλάβει να απομακρυνθεί από την πόλη.

Η διαθήκη της γιαγιάς: Η περιπετειώδης και εκκεντρική σούπερ προ-γιαγιά σας έχει δυστυχώς πεθάνει και όπως σας πληροφορεί η δικηγόρος της στην διαθήκη της σας ορίζει μοναδικό κληρονόμο και σας κληροδοτεί όλη της την περιουσία! Παρόλα αυτά η διαθήκη της γιαγιάς προβλέπει ότι εάν μέσα σε μία ώρα δεν ανακαλύψετε τον θησαυρό της ο οποίος είναι κρυμμένος μέσα στο δωμάτιο δεν αξίζετε να είστε οι κληρονόμοι της και όλη η περιουσία μεταβιβάζεται αυτόματα στο όνομα του αγαπημένου της γάτου κύριου Μουστακαλλή.

Το κελί: Μόλις έχετε ξεκινήσει τη νέα σας δουλειά ως δεσμοφύλακας στην τοπική φυλακή. Ακούτε ένα περίεργο θόρυβο στο κελί ενός επικίνδυνου κρατουμένου και τρέχετε vα ελέγξετε τι συμβαίνει. Ξαφνικά βρίσκεστε κλειδωμένος μέσα στο κελί και ψάχνετε τρόπο να απεγκλωβιστείτε και να ειδοποιήσετε τους συναδέλφους σας.

 

Για την ιστοσελίδα πατήστε ΕΔΩ και για τη σελίδα στο Facebook ΕΔΩ.

 

Σε πολύ λίγες μέρες, ανοίγει τις πόρτες του και ένα νέο σπίτι-μυστήριο στη Λευκωσία, με την ονομασία Adventures Room Cyprus. Αν ζεις ή έχεις σκοπό να έρθεις στην πρωτεύουσα για να παίξεις, όλες τις πληροφορίες για το νέο σπίτι (παιχνίδι περιπέτειας) θα τις βρεις ΕΔΩ.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ