«Πιο επικίνδυνα από τα πυρηνικά τα ρομπότ» [σώστε την ανθρωπότητα από αυτά]

Article featured image
Article featured image

Η επανάσταση των ρομπότ είναι κοντά και όσο βοηθητική μπορεί να αποδειχθεί για την ανθρωπότητα άλλους τόσους κινδύνους ενέχει.Το ζήτημα αυτό το έχουν πάρει πολύ ζεστά στο «The Future of Life Institute», ένα ΜΚΟ που έχει ιδρυθεί από επιστήμονες που «εργάζονται για την άμβλυνση των υπαρξιακών κινδύνων που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα».

«Εκεί είναι όλοι οι κορυφαίοι ερευνητές της τεχνητής νοημοσύνης που ισχυρίζονται ότι η ασφάλεια κατά της τεχνητής νοημοσύνης είναι σημαντική», λέει ένας έξ αυτών, ο ιδρυτής των SpaceX και Tesla Elon Musk, ο οποίος μάλιστα είναι πρόθυμος να «ακουμπήσει» μέχρι και δέκα εκατομμύρια δολάρια για τον σκοπό αυτό.

«Επειδή συμφωνώ μαζί τους, θα διαθέσω δέκα εκατομμύρια δολάρια για να υποστηρίξω την έρευνα που εξασφαλίζει ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα παραμείνει ωφέλιμη για τον άνθρωπο».

Ο Musk έχει και στο παρελθόν εκφράσει την ανησυχία του σχετικά με τα ρομπότ, λέγοντας ότι η τεχνητή νοημοσύνη έχει τη δυνατότητα να αποδειχτεί «πιο επικίνδυνη από τα πυρηνικά».  

Το ινστιτούτο θα είναι υπεύθυνο για την διεξαγωγή ανοιχτού διαγωνισμού για επιχορηγήσεις.

Οποιοσδήποτε που έχει κάποια καλή ιδέα είναι ελεύθερος να κάνει αίτηση μέσω ίντερνετ σε μια διεύθυνση που θα ανακοινωθεί στις 22 Ιανουαρίου.  


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ