Τουρκία: ανακάλυψαν τεράστια υπόγεια αρχαία πόλη

Article featured image
Article featured image

Ίσως η μεγαλύτερη υπόγεια αρχαία πόλη στον κόσμο πιστεύεται πως έχει ανακαλυφθεί στην Τουρκία.Η πόλη εικάζεται ότι κτίστηκε 5.000 ολόκληρα χρόνια πριν και ανακαλύφθηκε στην περιοχή Νεβσεχίρ στην ιστορική Καππαδοκία.

Όπως επισημαίνει η Independent, η Καππαδοκία είναι γνωστή στους αρχαιολογικούς κύκλους για τον μεγάλο αριθμό των υπόγειων οικισμών της.

Ο δήμαρχος όμως της Νεβσεχίρ, Hasan Ünver, χαρακτήρισε ως «κουζίνες» τις υπόλοιπες υπόγειες πόλεις σε σχέση με τη νέα ανακάλυψη.  

Ο επικεφαλής της διοίκησης οικιστικής ανάπτυξης της Τουρκίας, Mehmet Ergün Turan, ανέφερε πως η ανακάλυψη έγινε κατά τη διάρκεια εργασιών για ένα πρόγραμμα κατασκευής κατοικιών.

«Δεν πρόκειται για μία γνωστή υπόγεια πόλη. Γίνεται λόγος για σήραγγες εφτά χιλιομέτρων. Σταματήσαμε τις κατασκευαστικές εργασίες που είχαμε προγραμματίσει για την περιοχή, όταν ανακαλύφθηκε» δήλωσε στην εφημερίδα Hurriyet ο Turan.

Το άνω τμήμα της πόλης εντοπίστηκε για πρώτη φορά τον περασμένο χρόνο, αλλά δεν είχε γίνει τότε σαφές το μέγεθος της ανακάλυψης.

Μέχρι στιγμής, από την ανασκαφή έχουν συλλεχθεί 44 ιστορικά αντικείμενα.  

Μόλις μία ώρα μακριά από τη νέα ανακάλυψη, βρίσκεται η πιο γνωστή υπόγεια πόλη του Νεβσεχίρ, η Ντερινκουγιού, η οποία χρονολογείται περίπου τον 8ο αιώνα π.Χ. και είναι πολυεπιπέδη και μεγάλη αρκετά για να στεγάσει χιλιάδες ανθρώπους.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ