Θα βρείτε το άλλο σας μισό; [η εφαρμογή ενός εργαζομένου στη ΝΑΣΑ σάς απαντά]

Article featured image
Article featured image

Αν μερικές δεκαετίες πριν, μια εξαιρετικά προβληματική υπόθεση στην κυπριακή τουλάχιστον κοινωνία μας ήταν τα προξένια με το ζόρι, σήμερα τα πράγματα έχουν ίσως οδηγηθεί στο άλλο άκρο. Η μοναξιά και η δυσκολία εξεύρεσης ερωτικού συντρόφου απασχολεί όλο και περισσότερο κόσμο πια.



Ποιες είναι αλήθεια οι πιθανότητες να βρείτε επιτέλους την ή τον κατάλληλο σύντροφο; Με μότο «Προβλέψτε το μέλλον της ερωτικής ζωής σας», το «Nanaya» είναι μία νέα διαδικτυακή εφαρμογή που μέσω ενός καλοδουλεμένου αλγόριθμου υποθέτει εάν θα βρείτε το ταίρι σας, είτε είστε single, είτε είστε σε μια σχέση που δεν σας ικανοποιεί.

Ο αλγόριθμος που κρύβεται πίσω από την εφαρμογή, βασίζεται σε εξελιγμένες στατιστικές μεθόδους που ήδη αξιοποιούνται στα χρηματοοικονομικά, στις επιχειρήσεις και στην επιστημονική έρευνα.

Μετά από ένα λεπτομερές ηλεκτρονικό τεστ προσωπικότητας που κάνει ο ενδιαφερόμενος, μαθαίνει τις πιθανότητες να βρει τον έρωτα της ζωής του, αν και η ιστοσελίδα φροντίζει να διευκρινίσει πως «δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα όπως ο τέλειος σύντροφος ή η τέλεια σχέση».

Ο δημιουργός του Nanaya, ο μηχανικός Ρασίντ Αμινί, ο οποίος παλιότερα εργαζόταν σε διαστημικά προγράμματα της NASA, θέλει, όπως εξήγησε, να βοηθήσει τους ανθρώπους να βρίσκουν πιο ταιριαστό σύντροφο, ιδίως αν πρόκειται να δεσμευτούν μακροχρόνια σε ένα γάμο.

Το λογισμικό αναλαμβάνει να αξιολογήσει ποιο τμήμα του πληθυσμού ταιριάζει με τον χαρακτήρα και τις προτιμήσεις του καθενός ή της καθεμιάς. Βασικός παράγοντας που λαμβάνεται υπόψη από τον αλγόριθμο, είναι το πόσο εύκολα κανείς γνωρίζει νέους ανθρώπους. Είναι προφανές ότι αν κανείς είναι κλεισμένος στο σπίτι ή στον εαυτό του, μειώνονται μαθηματικά οι πιθανότητες να βρει το «έτερον ήμισυ».

Το Nanaya εμφανίζει πίνακες με διάφορα «σκορ» για τον κάθε χρήστη, όπως πόσο επιλεκτικός (και δύσκολος) είναι καθώς και ένα γράφημα με τις πιθανότητες να πέσει πάνω στον έρωτα της ζωής του τα επόμενα χρόνια.

Ο Αμινί πάντως παραδέχτηκε είναι ότι είναι πολύ πιο δύσκολο να φτιάχνει κανείς αλγόριθμους για τους ανθρώπους παρά για το διάστημα.

Για την ιστοσελίδα της εφαρμογής πατήστε ΕΔΩ.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ