Οι γυναίκες με καμπύλες γεννούν έξυπνα παιδιά

Article featured image
Article featured image

Λέω κι εγώ, δε γίνεται, θα υπάρχει κάποια επιστημονική εξήγηση που είμαι τόσος έξυπνος. Και τσουπ, περνάει από το ταϊμλάιν μου η απάντηση. «Οι γυναίκες με καμπύλες γεννούν έξυπνα παιδιά». Δεν τη λες και Monica Belucci τη μάνα μου, ούτε όμως και πρότυπο για τις σημερινές (0 size) μοντέλες.

«Χρειάζεται λίπος για να δημιουργηθεί ένα δυνατό νευρικό σύστημα» συμπληρώνει το άρθρο.

 

Η ανάπτυξη του εγκεφάλου ενός μωρού εξαρτάται από τη συγκέντρωση λίπους στα οπίσθια και στους γλουτούς των μητέρων, διαπιστώνει έρευνα του Πανεπιστημίου του Πίτσμπουργκ στην Πενσυλβάνια των Ηνωμένων Πολιτειών. Σύμφωνα με την έρευνα οι γυναίκες με καμπύλες σε αυτά τα σημεία γεννούν πιο έξυπνα παιδιά.

Σε συνέντευξη στους Κυριακάτικους Times ο επικεφαλής της έρευνας καθηγητής Γουίλ Λάσεκ εξήγησε: «Το λίπος στις περιοχές αυτές, είναι μια αποθήκη για την οικοδόμηση του εγκεφάλου του μωρού. Χρειάζεται μεγάλη περιεκτικότητα σε λίπος για να δημιουργηθεί ένα δυνατό νευρικό σύστημα. Το λίπος σε αυτή την περιοχή είναι εμπλουτισμένο με DHA (δοκοσαεξανοϊκό οξύ), το οποίο είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο για τον ανθρώπινο εγκέφαλο. Φαίνεται ότι οι γυναίκες είναι κατασκευασμένες έτσι ώστε να συσσωρεύουν εκεί αυτό το λίπος».

Ο Αμερικανός επιδημιολόγος δημοσίευσε για πρώτη φορά τα συμπεράσματα της έρευνάς του το 2007 και έχει επίσης συγγράψει βιβλίο με τον τίτλο: «Γιατί οι γυναίκες χρειάζονται το λίπος». Ο Βρετανός καθηγητής του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ, Ντέιβιντ Μπρέινμπριτζ, στηρίζει την έρευνα του Λάσεκ. Ο Βρετανός καθηγητής εκτιμά ότι τα τελευταία ευρήματα θα μπορούσαν να εξηγήσουν γιατί οι άνδρες βρίσκουν τις γυναίκες με καμπύλες πιο ελκυστικές. «Έχει αποδειχτεί ότι η συσσώρευση λίπους στους μηρούς και τους γλουτούς μιας γυναίκας θα μπορούσε να δώσει πιο πλούσιο μητρικό γάλα. Οι μητέρες αυτές έχουν υψηλότερα επίπεδα λιπιδίων», πρόσθεσε.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ