Το αποκαλυπτικό γράμμα της Αγγελικής που βρήκε η ΕΛ.ΑΣ

Article featured image
Article featured image

Η ΕΛ.ΑΣ, βρήκε ένα σκισμένο γράμμα της Αγγελικής το οποίο περιέχει ιδιαίτερα αποκαλυπτικές πληροφορίες για το χτύπημα που ετοίμαζαν στην Α' πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού.

 

Στο σημείωμα της η Αγγελική αναφέρει τις διαπραγματεύσεις με τον άνθρωπο που θα της προμήθευε τις ποσότητες εκρηκτικής ύλης, δείχνοντας έντονη δυσφορία για την καθυστέρηση στην παράδοση των υλικών.

Χαρακτηριστικά γράφει, «πήγα στο μαγαζί και μου είπε θα είναι έτοιμα παραμονές Χριστουγέννων. Έτσι μου 'ρχεται να πάω να τον βρίσω».

Στο γράμμα που βρέθηκε στη γιάφκα του Λουτρακίου, η ΕΛ.ΑΣ έχει εντοπίσει πολλά ανδρικά ονόματα, τα οποία εκτιμά ότι είναι ψευδώνυμα, κωδικοποιημένα μηνύματα αλλά και σημειώσεις για τον τρόπου που προμηθεύτηκαν τον βαρύ οπλισμό (Καλάσνικοφ) που βρέθηκε στην γιάφκα.

Η Αγγελική αναφερόμενη στο χτύπημα που ετοίμαζαν στις φυλακές Κορυδαλλού, γράφει επίσης, «θα βγουν οι Πυρήνες και ας βγει και όποιος άλλος μπορέσει».

Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ έχουν αποκρυπτογραφήσει τις περιοχές που εκινείτο η Αγγελική προ της σύλληψης Ξηρού: Είναι τα Εξάρχεια, η Σαρωνίδα και η Αμφιθέα και εκεί στρέφονται οι έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν νέας γιάφκας.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ