Ήπιαμε κοκτέιλ σε 2 από τα καλύτερα μπαρ του κόσμου [σε 2 μέρες μόνο]

«Ρε Σταύρο, φεύγουμε τώρα, που είστε;». Yπάρχει καλύτερο απ’ το να χάνεσαι στους δρόμους της Αθήνας;

 


Article featured image
Article featured image

Δεν χρειάζεσαι Google Maps! Ρωτάς ευγενικούς και εξυπηρετικότατους περαστικούς! Κάπως έτσι ξεκίνησε πριν λίγες ημέρες η πρώτη νυχτερινή εξόρμηση στην ελληνική πρωτεύουσα, με την παρέα να έχει άγριες διαθέσεις κι εγώ μεγάλη χαρά -δεν είναι και λίγο να συναντάς φίλους μετά από 8 χρόνια. Σαν να μην πέρασε μια μέρα ήτανε, αλλά δεν είναι του παρόντος!

Και είναι ακόμη καλύτερα όταν τους συναντάς σε ένα απ’ τα 50 καλύτερα bars του κόσμου!

 

THE CLUMSIES [Αθήνα]

Αρχικά, δυσκολεύεσαι να το βρεις. Θέλει να το «κυνηγήσεις» λίγο, να το ψάξεις. Διακριτικό, δεν υπάρχει κάτι έξω που να φωνάζει τ’ όνομά του.  Αλλά στον δρόμο που βρίσκεσαι, ποιο άλλο μπαρ θα μπορούσε να έχει τόσο ωραίο κόσμο,  funky μουσική, χαρούμενο vibe, μέχρι και λίγο έξω απ’ την πόρτα… Ωραίος χώρος αλλά μην πάει το μυαλό σου σε τίποτα τραβηγμένο. Λιτός, με ωραία αυλή πίσω για κουβέντα, σε εξαιρετική τοποθεσία, όχι ντε και καλά στο κέντρο αλλά… μέσα στα πράγματα. Βασικά, η απόλυτη εφαρμογή του «Less is more»! Η «κεντρική σκηνή» είναι το μπαρ. Εκεί πέφτουν όλα τα φώτα! Ο τρόπος με τον οποίον παραγγέλνεις το ποτό είναι τουλάχιστον ευρηματικός. Έχεις πάει ποτέ να διαλέξεις χρώμα για το δωμάτιό σου; Ε, αυτό φαντάσου σε κατασκευή, χωρίς να μιλάμε για διαφορετικές αποχρώσεις όμως ενός χρώματος, αλλά πολλά μαζί. Σαν καλειδοσκόπιο! «To μενού παρουσιάζεται με τέτοιο τρόπο που κάθε χρώμα είναι κόντρα με το χρώμα της γραμματοσειράς, αντανακλώντας το χρώμα του ποτού, ενώ στην πίσω σελίδα, βλέπεις το quote από το όποιο πήρε το όνομα του το ποτό», αναφέρει η ιστοσελίδα του μπαρ. Με το που δείχνεις λοιπόν το χρώμα-κοκτέιλ που επέλεξες, ο μπάρμαν/καλλιτέχνης δεν χρειάζεται άλλες διευκρινήσεις. Ξέρει τι και πώς. Και αντιμετωπίζει το όλο θέμα σαν ιεροτελεστία! Με μεράκι, προσοχή, βλέμμα καρφωμένο στις ποσότητες... Το αποτέλεσμα, αποθεωτικό! Προσωπικά δοκίμασα όλα τα κοκτέιλ που είχαν ως βάση το τζιν, με πιο αγαπημένο το «Upside down Collins» (Ανθρακούχο-Γλυκόξινο, με συστατικά «The Clumsies old Tom gin», Kumquat, Roasted lime, Liquorice, Bubbles). Στις πρώτες 2-3 γουλιές ήμουν κάπως «καλά, το ωραιότερο κοκτέιλ που έχω πιει ποτέ μου», αλλά με ένα υφάκι που ήταν λες και «φώναζε» πως δεν είχα ξαναπιεί κοκτέιλ στην ζωή μου. Και τα’ άλλα παιδιά παρήγγειλαν κάτι άλλα παράξενα, με τον Σταύρο να έχει κολλήσει όλη νύχτα στο «μαύρο κοκτέιλ» -φαινότανε από τα συστατικά και τελικά ήτανε βαρύ. Εμ, πρέπει να έχεις και στομάχι Σταύρο για να το αντέξεις, διαφορετικά σε χτυπάει στο κούτελο! Και πάνω στην κουβέντα, ο άλλος, ο «calamar» φίλος -έτσι τους φωνάζει ο Μάριος-, ο Κώστας, πετάει και το «Ξέρετε ε; Χθες αυτό αναδείχθηκε ως το 22ο καλύτερο μπαρ παγκόσμια». Αυτό ήταν, όχι πως θέλαμε και πολύ! Κατσικωθήκαμε, μέχρι που έσκασε μήνυμα από Γκάζι για να τραβήξει το ξενύχτι παρακάτω. Για τη μουσική να πω; Θα’ χεις καταλάβει πως κι αυτή είναι στο πνεύμα του μαγαζιού. Ανεβαστική μεν, με επιλογές όμως από jazz, old skool και funkιές και με την αισθητική να είναι σε πολύ ψηλά επίπεδα.

The Clumsies

+30 21 0323 2682, Πραξιτέλους 30, Αθήνα.

www.theclumsies.gr / info@theclumsies.gr

www.facebook.com/The-Clumsies-1522440224704315



 

 

LOST + FOUND [Λευκωσία]

Μόλις δυο μέρες πριν το ταξίδι και μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλεία, αποφασίσαμε με συναδέλφους/φίλους καλούς να βγούμε, ως είθισται. Είχα καιρό να πάω ομολογουμένως στο Lost + Found, και το μαγαζί το έχω σε ιδιαίτερη εκτίμηση, ειδικά μετά την «ατυχία» και την αναγέννησή του, κυριολεκτικά μέσα από τις στάχτες! Αρχικά, γουστάρω εκείνο το flipperάκι μέσα και τις παλιές μηχανές. Θα μου πεις «καλά αυτό πρόσεξες;». Τι να κάνω που είμαι παιδί των 90s; Σε γενικές γραμμές, ισχύει και εδώ ότι και για το «Clumsies». Παρακολουθώντας τα παιδιά πίσω απ’ το μπαρ, είναι τόσο αφοσιωμένοι που, άλλη λέξη από την ιεροτελεστία δεν υπάρχει. Όλοι ντυμένοι κομψά, ψιλοπαριζιάνικα, αλλά με κάτι από παλιό Παρίσι, εκεί στα 40s-50s. O «χάρτης της γεύσης» είναι το σημείο αναφοράς. Αναλόγως των προτιμήσεων σου, μπορείς να επιλέξεις πόσο sweet θα είναι το κοκτέιλ σου, πόσο  sour, πόσο δυνατό και πόσο ελαφρύ. Πολύ μπροστά; Περισσότερες γυναίκες στην παρέα, άρα πολλά mοjito, margaritas, ενώ το παιδί που πήγε αμέσως στα «σκληρά», ακόμα το μαζεύουμε. Είναι κι αυτό ένα challenge! Δοκιμάσαμε διάφορα, από το spiced Mai-Tai, ως το Zombie, αλλά και το εντυπωσιακό Arcade με «μαλλί γριάς». Λίγες μέρες μετά, γίνεται ευρέως γνωστό πως το «Lost + Found» μπαίνει στη λίστα με τα 50 καλύτερα bars του κόσμου! Αν και νιώσαμε όλοι περήφανοι, για κάποιο λόγο κανείς δεν ένιωσε έκπληξη -στη φάση του «οι μάγκες είναι τόσο καλοί, που το περιμέναμε»! Ένα μεγάλο μπράβο στον Ντίνο Κωνταντινίδη και την παρέα του! Ρισπέκτ!

Lost + Found

Λόρδου Βύρωνος 38, Λευκωσία.

Τρίτη-Πέμπτη 17:30-00:30

Παρασκευή & Σάββατο18:00-01:30

dinos@yourbartender.com.cy

www.facebook.com/LFDrinkery


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ