Τι σημαίνει το σχήμα του προσώπου για τον χαρακτήρα σας

Λένε πως το σχήμα του προσώπου μας φανερώνει την προσωπικότητά μας και την στάση ζωή μας. 

 


Article featured image
Article featured image

Βέβαια δεν είναι λίγοι εκείνοι, οι οποίοι δεν έχουν ένα συγκεκριμένο σχήμα, ωστόσο, σε κάποιους είναι ξεκάθαρο.

Η Jean Haner, ειδικός στη μελέτη προσώπων, αποκαλύπτει τι σημαίνει κάθε σχήμα προσώπου για τον χαρακτήρα μας.

 

Μακρόστενο

Τετραγωνισμένο μέτωπο και σαγόνι: Αυτά τα άτομα έχουν πολύ καλή σχέση με την λογική και είναι καλοί στοχαστές, ωστόσο το παρακάνουν με τη σκέψη. Είναι συνήθως αυτοί που έχουν στο μυαλό τους πλάνο για το μέλλον, ενώ δεν μιλούν πολύ για τα συναισθήματά τους. Επίσης, τους αρέσει να γυμνάζονται.

 

Στρογγυλό

Έντονα ζυγωματικά: Εδώ έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους που δίνουν προτεραιότητα στους άλλους. Το μειονέκτημα είναι πως βάζουν συνήθως τις ανάγκες του άλλου από τον εαυτό του και συχνά δεν παίρνουν ό,τι θέλουν από τις σχέσεις. Συνήθως προσελκύουν ανθρώπους με ναρκισσιστικές τάσεις.

 

Διαμάντι

Μακρύ στο κέντρο και στενό σε πιγούνι και σαγόνι: Οι άνθρωποι με αυτό το πρόσωπο θέλουν να πάρουν τον έλεγχο και να γίνονται τα πράγματα με συγκεκριμένο τρόπο. Είναι αρκετά λεπτομερείς και γι' αυτό παράγουν ποιοτική δουλειά. Μιλάνε με ακρίβεια και επικοινωνούν εξαιρετικά με τους άλλους. Ίσως γι' αυτό μερικές φορές είναι απότομοι, αν πιστεύουν πως κάνετε κάτι λάθος.

 

Οβάλ

Μακρύ πρόσωπο με πιο στενό σαγόνι σε σχέση με τα ζυγωματικά: Μιλάμε για ανθρώπους που ξέρουν τι να πουν την κατάλληλη στιγμή. Κάνουν τους άλλους να αισθάνονται ευπρόσδεκτοι και άνετα. Συνήθως επικεντρώνονται στο να λένε τα σωστά πράγματα.

 

Τετράγωνο

Πλατύ σχήμα προσώπου: Οι άνθρωποι με αυτό το πρόσωπο είναι δυναμικοί. Έχουν αντοχή γι΄αυτό και αναλαμβάνουν μεγαλεπίβολα projects.

 

Τριγωνικό

Στενό μέτωπο και πλατύ πιγούνι: Φανερώνει κυρίως ανθρώπους με υπευθυνότητα. Όσο πιο στενό είναι το μέτωπο τόσο περισσότερο θέλουν να έχουν τον έλεγχο. Επειδή αυτός σας οδηγεί, συνήθως είστε και επιτυχημένοι.

 


[πηγη]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ