Μεσαίωνας 2015

«Ένα σκηνικό γεγονός που ταξιδεύει μέσα και πάνω στο αίμα. Γεμάτοι σεβασμό για το μεγαλείο του ανθρώπου, γεμάτοι αμφισβήτηση για τη βία του, που δε φοβάται κανέναν αιώνα και καμία τιμωρία αναρωτιόμαστε».

 


Article featured image
Article featured image

Στον απόηχο της σοκαριστικής «11ης Σεπτεμβρίου» της Ευρώπης, το Θέατρο Δέντρο έχει ετοιμάσει μια εξαιρετικά, όπως αποδεικνύεται, επίκαιρη παράσταση με τίτλο «Μεσαίωνας 2015».

Η παράσταση είναι βασισμένη σε κείμενα των Jan Fabre, Friedrich Nietzsche, Leon Tolstoy.

«Μια αφήγηση της πορείας αυτού του πυκνού κόκκινου υγρού, αυτού του ποταμού που τρέχει αδιάκοπα μέσα στο σώμα μας.

Μια αφήγηση της ύλης που ακουμπά με τα μάτια τον ουρανό, με τα χέρια, το χώμα, με τα πόδια τη θάλασσα. Μια αφήγηση της σάρκας, για τον κόσμο που υπάρχει κάτω από αυτήν. Για έναν κόσμο που δεν βλέπει το μίσος των ανθρώπων. Όχι γιατί κάνει τα στραβά μάτια αλλά γιατί δεν ξέρει άλλο από το να αγαπά τη ζωή.

Ένα σκηνικό γεγονός που ταξιδεύει μέσα και πάνω στο αίμα. Γεμάτοι σεβασμό για το μεγαλείο του ανθρώπου, γεμάτοι αμφισβήτηση για τη βία του, που δε φοβάται κανέναν αιώνα και καμία τιμωρία αναρωτιόμαστε:

Τι ακολουθεί λοιπόν τη λέξη Μεσαίωνας;

«Τι μας κάνει να πιστεύουμε, ότι εν έτει 2015, η λέξη αυτή ανήκει σε ένα σκοτεινό παρελθόν, σε έναν ερημωμένο δρόμο από τον οποίο δεν περνά πια ψυχή; Μια αφήγηση της πορείας αυτού του πυκνού κόκκινου υγρού, αυτού του ποταμού που τρέχει αδιάκοπα μέσα στο σώμα μας. Ένα σκηνικό γεγονός που ταξιδεύει μέσα και πάνω στο αίμα, εκεί οπού ακόμα και στο πιο βαθύ σκοτάδι, είναι πάντα μέρα».

 

Συντελεστές

Μετάφραση κειμένων: Άννα Σωτηρούδη, Μιχάλης Σιώνας

Σκηνοθεσία: Μιχάλης Σιώνας

Σκηνικός χώρος/Κοστούμια: Άννα Σωτηρούδη, Μιχάλης Σιώνας

Φωτισμοί: Μιχάλης Σιώνας

Μουσική: Παναγιώτης Ανδρέογλου

Ερμηνεύουν: Άννα Σωτηρούδη, Κατερίνα Λούρα, Παναγιώτης Ανδρέογλου

 

Οι παραστάσεις θα δοθούν στις 25, 26 και 27 Νοεμβρίου.

 

FB EVENT


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ