Η γυναίκα με καμπύλες φέρνει στον κόσμο εξυπνότερα παιδιά

Ενώ μάθε και πως οι άντρες βρίσκουν πολύ πιο ελκυστικές τις γυναίκες με παραπανίσια κιλά.

 


Article featured image
Article featured image

Σε ότι αφορά στα έξυπνα μωρά, δεν το λέμε εμείς. Η επιστήμη μίλησε και γι’ αυτό, αφού το λίπος διαδραματίζει ζωτικό ρόλο στην υποβοήθηση της ανάπτυξης του εγκεφάλου νεογνών μέσω του θηλασμού.

Αυτό ισχυρίζεται ο επικεφαλής της μελέτης, καθηγητής Γουίλ Λάσεκ, επιδημιολόγος της δημόσιας υγείας του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια.

«Χρειάζονται πολλά λιπαρά για το νευρικό σύστημα, και το λίπος που συσσωρεύεται στην περιοχή των γλουτών είναι εμπλουτισμένο με DHA (δοκοσαεξανοϊκό οξύ), το οποίο είναι ένα σημαντικό συστατικό ιδιαίτερα στον ανθρώπινο εγκέφαλο. Φαίνεται ότι οι γυναίκες έχουν πλαστεί για να συσσωρεύουν λίπος σε αυτή την περιοχή μέχρι να γίνουν μητέρες», εξήγησε ο Δρ. Λάσεκ.

Κατά τα τελευταία πέντε εκατομμύρια χρόνια, ο μέσος ανθρώπινος εγκέφαλος έχει τριπλασιαστεί σε όγκο, από 400ml σε 1.200ml. Ακολούθως οι γυναίκες θα πρέπει να έχουν παραπανίσια κιλά και περίσσεια λίπους για να συμβαδίσουν με τις αυξανόμενες απαιτήσεις των εγκέφαλος του μωρού.

Μάλιστα, αυτά τα ευρήματα εξηγούν γιατί οι γυναίκες με καμπύλες αρέσουν περισσότερο στον ανδρικό πληθυσμό! Ο καθηγητής Ντέιβιτν Μπάινμπριτζ , βιολόγος στο Πανεπιστήμιο του Cambridge, εξηγεί ότι «οι άνδρες βρίσκουν τις γυναίκες με καμπύλες ελκυστικές, όπως για παράδειγμα η τραγουδίστρια Τζένιφερ Λόπεζ, επειδή ακριβώς τα παιδιά τους είναι πιθανό να είναι πιο έξυπνα».


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ