Αντιστράφηκε η καμπάνια της Bild [οργισμένοι Γερμανοί]

Το πρωτοσέλιδο της Bild, με το οποίο καλούσε τους αναγνώστες της να βγάλουν selfie για να συμμετέχουν στην εκστρατεία του ΟΧΙ σε νέα βοήθεια στην Ελλάδα, δεν βρήκε την ανταπόκριση που περίμενε.

To γερμανικό twitter και το facebook κατακλύστηκαν από μία άλλη εκστρατεία. Γερμανών κατά της Bild.


Article featured image
Article featured image

Οξεία ήταν η αντίδραση και των Γερμανών δημοσιογράφων. Η Ένωση Δημοσιογράφων της Γερμανίας ζήτησε την άμεση παύση, της ανθελληνικής όπως την χαρακτήρισε, καμπάνια της Bild.

Ο Πρόεδρος Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων Γερμανίας, Μίχαελ Κόνκεν δήλωσε πως : «Η πολιτική της γερμανικής κυβέρνησης σε σχέση με την Ελλάδα, μπορεί σε κάποιους να αρέσει και κάποιοι να την απορρίπτουν. Μια εκστρατεία, όμως, η οποία θέλει να επηρεάσει άμεσα τις πολιτικές αποφάσεις, δεν εμπίπτει στην περιγεγραμμένη αποστολή της δημοσιογραφίας. Το γεγονός ότι λαϊκίστικα ΜΜΕ υιοθετούν μια διαφορετική γλώσσα και ένα άλλο δημοσιογραφικό στιλ, είναι φυσικό. Η πρωτοβουλία, όμως, της Bild με την «selfie» ξεπερνάει τα όρια της πολιτικής εκστρατείας»

«Η ανασφάλεια για τις επιπτώσεις της ελληνικής κρίσης στη Γερμανία είναι μεγάλη» συνεχίζει ο κ. Κόνκεν και καταλήγει τονίζοντας ότι σε αυτή την κατάσταση είναι καθήκον όλων των Μέσων η ευρεία και κριτική κάλυψη του θέματος, αλλά όχι η έναρξη μιας πολιτικής εκστρατείας.

«Όχι στην εθνικιστική καμπάνια μίσους της Bild»

View image on Twitter

 

Μια διαφορετική selfie από αυτή που ζητούσε η Bild: «Η Bild είναι μια ρατστιστική φυλλάδα που κάνει κήρυγμα μίσους»

View image on Twitter

 

Την Παρασκευή πάντως η TAZ θα κυκλοφορήσει με πρωτοσέλιδο το ΝΑΙ

View image on Twitter

 

«Είμαστε εναντίον των δεξιών λαϊκίστικων ΜΜΕ»

View image on Twitter

 

Εδώ μάλλον δεν χρειάζεται μετάφραση

View image on Twitter

 

«Λαϊκίστικο κήρυγμα μίσους; #όχι ευχαριστώ»

View image on Twitter

 


[πηγη]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ