«Συμφωνήσαμε ότι υπάρχουν διαφωνίες» λέει ο Σόιμπλε [ζητά χρόνο ο Βαρουφάκης]

«Συμφωνήσαμε ότι υπάρχουν διαφωνίες» δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη στο Βερολίνο.

 


Article featured image
Article featured image

Ο Γερμανός υπουργός τόνισε ότι πρέπει να αναζητηθούν αμοιβαία αποδεκτές λύσεις για το θέμα του δημόσιου χρέους, καθώς είναι μία υπόθεση που «πρέπει να λύσουμε όλοι μαζί».

Ο κ. Σόιμπλε σημείωσε επίσης ότι, η Ελλάδα πρέπει να διαπραγματευτεί με τους τρεις θεσμούς που συμμετέχουν στο πρόγραμμα διάσωσης.

«Η Ελλάδα είχε τον πιο δύσκολο δρόμο, δεν είναι κάτι καινούργιο αυτό που λέω» είπε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών τονίζοντας ότι πρέπει να δείξουμε τον σεβασμό μας για την πρόοδο που σημείωσε η Ελλάδα το τελευταίο διάστημα.

Εξήγησε, όμως ότι παρά την πρόοδο υπάρχουν πολλά, ακόμη, πράγματα να γίνουν στην Ελλάδα. Ειδική αναφορά έκανε ο Β. Σόιμπλε στο θέμα της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής τονίζοντας ότι «κατανοούμε ότι και οι πλούσιοι πρέπει να συμβάλουν στην αντιμετώπιση της κρίσης, πρέπει να καταπολεμηθεί η διαφθορά».

 

Από την πλευρά του ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών είπε ότι «είναι πρέπει να θέσουμε τέρμα στα οικονομικά προβλήματα της Ελλάδας, προσθέτοντας ότι το μήνυμα του στη Γερμανία είναι να περιμένει «φρενίτιδα λογικής» από τη νέα κυβέρνηση.

«Είμαστε σε ετοιμότητα για μακροοικονομικές μεταρρυθμίσεις».

Επισήμανε, ο κ. Βαρουφάκης ότι ζητάει λίγο χρόνο για να παρουσιάσει η κυβέρνηση, συνεκτικές προτάσεις καθώς και ένα πρόγραμμα-γέφυρα σε ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ.

Τόνισε, ότι «η Ευρώπη πρέπει να σεβαστεί τις συμφωνίες χωρίς να συντρίψει την Δημοκρατία με βαριοπούλα».

Η συνάντηση των δύο υπουργών έγινε με φόντο την χθεσινοβραδινή αιφνιδιαστική απόφαση του προέδρου της Ευρωπαϊκής κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι να μην κάνει αποδεκτά τα ελληνικά ομόλογα από τις 11 Φεβρουαρίου, αλλά και το γερμανικό έγγραφό που δημοσίευσε το Reuters, σύμφωνα με το οποίο η Γερμανία θα καλέσει την Ελλάδα «να τηρήσει τα συμφωνηθέντα» (από την προηγούμενη κυβέρνηση) και όχι να επιχειρήσει να τα ανατρέψει.


[πηγή]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ