Μια μέρα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πάφου

Όχι ότι γνώριζα για την ύπαρξη του Αρχαιολογικού Μουσείου της Πάφου. Την έμαθα όμως, όπως έμαθα και για την έκθεση «Τραύμα και Θεραπεία» που παρουσιάζεται σε αυτό, από την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, «Πάφος 2017» και την πολιτιστική κίνηση ex-Artis, σε συνεργασία με το Τμήμα Αρχαιοτήτων, το ΤΕ.ΠΑ.Κ. και το Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Article featured image
Article featured image

Από την Πέγκυ ΣπινέληΣε ένα Μουσείο που δεν είναι αντάξιο της ιστορίας και της παράδοσης της Πάφου, όπως θεωρώ πως δεν είναι κανένα Αρχαιολογικό Μουσείο της Κύπρου -για να είμαι ακριβής και δίκαιη- η έκθεση αποτελεί μια πολύ ευχάριστη έκπληξη… το θέμα, τα εκθέματα, ο τρόπος παρουσίασης ακόμη και οι εργαζόμενοι σε αυτή.

Το ενδιαφέρον είναι πως τα υφιστάμενα εκθέματα του Μουσείου, εμπνέουν καλλιτέχνες και δίπλα σε αυτά, αρμονικά και με ενδιαφέρον δοσμένα, παρουσιάζονται έργα σύγχρονης τέχνης.

Οι μνήμες ανθρώπων, τα τραύματα, οι πληγές, ο πόνος, η ίαση -μαζί με αυτήν και η ελπίδα- που έφεραν τα εκθέματα αιώνες τώρα, ενέπνευσαν τους 16 καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην έκθεση.


Αν σας βγάλει ο δρόμος στην Πάφο μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου, αξίζει τον κόπο.

Αρχαιολογικό Μουσείο Πάφου, Λεωφ. Γρίβα Διγενή 43, Πάφος, τηλ. 26306215.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ