Μόσχα: Στις φλόγες το ιστορικό μοναστήρι Νοβοντέβιτσι

Πυρκαγιά ξέσπασε χθες το βράδυ στο καμπαναριό της ιστορικής μονής Νοβοντέβιτσι στη Μόσχα, το οποίο έχει ανακηρυχθεί σε μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco.


Article featured image
Article featured image

Ο αναπληρωτής διευθυντής της Ρωσικής Υπηρεσίας Εκτάκτων Αναγκών, Αλεξάντερ Γκαβρίλοφ, δήλωσε ότι οι πυροσβέστες κατάφεραν να θέσουν τελικά τη φωτιά υπό έλεγχο έπειτα από αρκετές ώρες μάχης με τις φλόγες. Το έργο των πυροσβεστών ήταν αρκετά δύσκολο καθότι οι πύρινες γλώσσες ανέβαιναν σε μεγάλο ύψος.

Οι καπνοί είχαν καταλύσει τον μοσχοβίτικο ουρανό και πολλοί ήταν εκείνοι που αρχικά νόμισαν ότι η φωτιά είχε ξεσπάσει στο Κρεμλίνο.

Για την ιστορία το μοναστήρι χτίστηκε μεταξύ του 16ου και του 17ου αιώνα στα νότια της Μόσχας, για να τιμηθεί η ανακατάληψη του Σμόλενσκ. Επίσης, είναι ο τόπος ταφής επιφανών Ρώσων, όπως μελών της μοναρχίας, συγγραφέων, μουσικών, καθώς και του πρώην προέδρου της χώρας, Μπόρις Γέλτσιν.


[πηγη]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Article featured image

Viral βίντεο από τον “Batman” που εμφανίστηκε στην κορυφή της Όπερας του Σίδνεϊ

Article featured image

Η Ιρλανδία μποϊκοτάρει τον διαγωνισμό της Eurovision και το 2027

Article featured image

Ένα σπάνιο βίντεο με φάλαινα που πενθεί το μικρός της μετά τη γέννα