Αυτοκόλλητα σε καταστήματα του Austin «επιτρέπουν την είσοδο αποκλειστικά σε λευκούς»

Μία εντελώς άκυρη πράξη που θυμίζει τον φυλετικό διαχωρισμό του παρελθόντος. Άγνωστοι τοποθέτησαν ρατσιστικά αυτοκόλλητα σε καταστήματα του Austin στο Τέξας, τα οποία έγραφαν πάνω ότι επιτρέπεται η είσοδος «μόνο σε λευκούς»…

 


Article featured image
Article featured image

«Τα αυτοκόλλητα αυτά συνιστούν μια απεχθή επίδειξη άγνοιας» τόνισε σε ανακοίνωσή του ο δήμαρχος του Austin, Στιβ Άντλερ.

Η τοπική εφημερίδα Statesman ανέφερε ότι οι υπάλληλοι έξι καταστημάτων, όταν πήγαν για δουλειά το πρωί της Τετάρτης, βρήκαν στις βιτρίνες τα ρατσιστικά αυτοκόλλητα. Ένα από αυτά, που προφανώς τοποθετήθηκε τη νύχτα, ήταν σε ένα ζαχαροπλαστείο, το Sugar Mama’s Bakeshop.

Η Ντόουνα Ντιουκς, εκπρόσωπος των Δημοκρατικών στο κοινοβούλιο του Τέξας, ανάρτησε στη σελίδα της στο Facebook φωτογραφία στην οποία εικονίζονται τα αυτοκόλλητα, καταγγέλλοντας την ενέργεια αυτή.

«Αποκλειστικά για λευκούς. Πέντε έγχρωμοι πελάτες μάξιμουμ» γράφει ένα από αυτά, ενώ σε άλλο υπάρχει η φράση: «Οι έγχρωμοι υπάλληλοι μπορούν να μπουν από την πόρτα υπηρεσίας».

Οι δράστες προσπάθησαν να δώσουν «επίσημο» χαρακτήρα στην πράξη τους, κοσμώντας τα αυτοκόλλητα με τον θυρεό της πόλης. Σε ένα σημείο γράφουν μάλιστα ότι πρόκειται για μια πρωτοβουλία του -ανύπαρκτου- Προγράμματος Αποκατάστασης και Διαίρεσης.

«Αποτελεί προσβολή για το ποιοι είμαστε ως πόλη και ποιοι είμαστε ως κοινότητα» δήλωσε ο Μαρκ Οτ, εκ μέρους του δήμου. «Αυτό το είδος δειλής και μισητής πράξης δεν είναι ανεκτό σε αυτήν τη πόλη».


[πηγή]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ