Το πορνό δεν επηρεάζει τη σεξουαλική ζωή των αντρών

Χρόνια τώρα, διαδεδομένη είναι η αντίληψη πως το πορνό επηρεάζει αρνητικά τη σεξουαλική ζωή των αντρών. Νέα έρευνα Αμερικανών επιστημόνων δείχνει τώρα πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει.


Article featured image
Article featured image

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια και το Πανεπιστήμιο Concordia στις Ηνωμένες Πολιτείες μελέτησαν 280 ενήλικες άντρες, 127 από τους οποίους είχαν σταθερή σχέση με μόνιμη σύντροφο. Οι άντρες έβλεπαν πορνό από μηδέν ώρες μέχρι και 25 ώρες την εβδομάδα.

Τα αποτελέσματα, που δημοσιεύτηκαν στην ιατρική επιθεώρηση Sexual Medicine, έδειξαν πως αυτοί που έβλεπαν περισσότερο πορνό είχαν μεγαλύτερη σεξουαλική διέγερση όταν είδαν σεξ μεταξύ ενός άντρα και μιας γυναίκας.

Όπως είπαν οι ειδικοί, η θεωρία πως οι άντρες που βλέπουν πορνό αισθάνονται άγχος να έχουν τις τέλειες επιδόσεις που βλέπουν στις αισθησιακές ταινίες, δεν ισχύει, βάση των αναλύσεων και των ερευνών τους.

Τα σεξουαλικά προβλήματα, όπως η στυτική δυσλειτουργία, δεν οφείλονται σχεδόν ποτέ στο πορνό αλλά σε άλλα προβλήματα όπως το στρες και καρδιακά προβλήματα.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ