Τι ζώδιο είστε τελικά; [ο ζωδιακός κύκλος έχει αλλάξει]

Είστε σίγουροι ότι γνωρίζετε τι ζώδιο είστε; Η αλήθεια δεν είναι πάντοτε ευχάριστη, παρά όμως να ζούμε σε μια πλάνη, καλύτερα να τη μάθουμε κι ας πονάει.

 


Article featured image
Article featured image

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε μια εκπομπή του BBC την περασμένη εβδομάδα, η οποία έσπασε ρεκόρ τηλεθέασης, η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων δεν είναι το ζώδιο που νομίζει ότι είναι.

Με αφορμή την πρόσφατη έκλειψη ηλίου, η εκπομπή μας υπενθυμίζει κάτι που είναι αρκετά γνωστό όχι όμως διαδεδομένο: τα ζώδια έχουν αλλάξει!

Πού οφείλεται αυτό; Οι ημερομηνίες των ζωδίων καθορίστηκαν πριν από 2.000 χρόνια, όταν και διαμορφώθηκε για πρώτη φορά ο ζωδιακός κύκλος. Τότε τα ζώδια βρίσκονταν σε αντιστοιχία με τη θέση των αστέρων που βρίσκονταν πίσω από τον ήλιο την ημέρα της γέννησης μας, γεγονός άλλωστε που ορίζει τι ζώδιο είμαστε.

Ωστόσο, με το πέρασμα των αιώνων, εξαιτίας ενός αστρονομικού φαινομένου άγνωστου την εποχή εκείνη, οι θέσεις των άστρων άλλαξαν, με αποτέλεσμα οι ημερομηνίες του κάθε ζωδίου να μην συμπίπτουν με τις θέσεις των αντίστοιχων άστρων.

Αν λοιπόν επιθυμείτε να μάθετε το πραγματικό ζώδιο σας, εδώ θα βρείτε τις σωστές ημερομηνίες:

 

21 Ιανουαρίου – 16 Φεβρουαρίου: Αιγόκερως

 

17 Φεβρουαρίου – 12 Μαρτίου: Υδροχόος

 

13 Μαρτίου – 18 Απριλίου: Ιχθύς

 

19 Απριλίου – 14 Μαΐου: Κριός 

 

15 Μαΐου – 21 Ιουνίου: Ταύρος

 

 22 Ιουνίου – 20 Ιουλίου: Δίδυμος

 

21 Ιουλίου – 10 Αυγούστου: Καρκίνος

 

11 Αυγούστου – 16 Σεπτεμβρίου: Λέων

 

17 Σεπτεμβρίου – 31 Οκτωβρίου: Παρθένος

 

1 Νοεμβρίου – 23 Νοεμβρίου: Ζυγός

 

24 Νοεμβρίου – 29 Νοεμβρίου: Σκορπιός

 

30 Νοεμβρίου – 18 Δεκεμβρίου: Οφιούχος

 

19 Δεκεμβρίου – 20 Ιανουαρίου: Τοξότης

Όπως θα παρατηρήσατε, στο ζωδιακό κύκλο υπάρχει ένα ακόμη ζώδιο, ο Οφιούχος. Ο λόγος που αποκλείστηκε από τα υπόλοιπα ζώδια όταν καθορίστηκαν οι ημερομηνίες τους είναι άγνωστος.

Εικάζεται ότι οι αστρολόγοι της αρχαιότητας ήθελαν να χωρίσουν τον 360 μοιρών κύκλο του ήλιου σε 12 ίσα μέρη των 30 μοιρών το καθένα.

Αν, επομένως, είστε γεννημένοι μεταξύ 30 Νοεμβρίου και 18 Δεκεμβρίου, μπίνγκο! Ανήκετε στο, σε εισαγωγικά, καινούριο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου!


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ