Μποϊκοτάζ από την Ένωση Καταναλωτών και Ποιότητας ζωής

Κι ενώ στις 15 Μαρτίου συνηθίζεται να γιορτάζεται η Μέρα των Καταναλωτών, η Παγκύπρια Ένωση Καταναλωτών και Ποιότητας Ζωής αποφάσισε αντί να γιορτάσει «…μέσα σε κλειστές αίθουσες με ομιλίες ανούσιες», να καλέσει τον κόσμο να γιορτάσει «…με ένα πρωτότυπο και αποτελεσματικό τρόπο».


Article featured image
Article featured image

Με ένα έντονο και ηχηρό μήνυμα [απόσπασμα του οποίου δημοσιεύουμε πιο κάτω] η Ένωση καλεί τους καταναλωτές σε καθολικό μποϊκοτάζ για το Σαββατοκύριακο 14 και 15 Μαρτίου.

Η ανακοίνωση αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Κάτω από τον μανδύα της ελεύθερης αγοράς σε παραμυθιάζουν. Προσπαθούν να σε αποχαυνώσουν, να σου εμπεδώσουν την νοοτροπία του - αφού δε γίνεται αλλιώς - να αποδέχεσαι τα πάντα αδιαμαρτύρητα, να πληρώνεις όσα σου ζητούν και να σιωπάς.


Την αχαλίνωτη ακρίβεια, την απάτη και την αισχροκέρδεια στην αγορά τις συναντάς παντού καθημερινά και όλο και πιο έντονη. Έχουν, δυστυχώς, καταστεί τα μόνα γνωρίσματα του ψεύτικου ανταγωνισμού που σου επαγγέλλονται. Σε ένα κράτος που παρασιτεί στο σβέρκο σου, που το ίδιο σε οδήγησε στη φτώχεια, την παρακμή και τη δυστυχία βιώνεις τον καθημερινό σου Γολγοθά στην αγορά απροστάτευτος και έρμαιο στα χέρια κάποιων που σε εκμεταλλεύονται χωρίς αναστολές και χωρίς εμπόδια.


Δεν αρκεί που σε οδήγησαν στην ανεργία, στην μείωση εισοδημάτων και στην εξαθλίωση, τα τελευταία χρόνια υφίστασαι ολοένα και μεγαλύτερη και πιο άγρια οικονομική επίθεση. Ζεις καθημερινά την επώδυνη αφαίμαξη της τσέπης σου από ένα παντοειδές φάσμα φόρων, αλλά και από τη δράση του κάθε επιτήδειου ιδιώτη ή καρτέλ στην αγορά που δρα ανενόχλητα και χωρίς τιμωρία. Διαπιστώνεις την καθημερινή υποχώρηση της αγοραστικής σου ικανότητας και της ποιότητας ζωής, της δικής σου και των παιδιών σου, χωρίς να έχεις διέξοδο.

Με πρόφαση τις αυξήσεις στα καύσιμα, στα εργατικά, στο ρεύμα και στις πρώτες ύλες, τα προηγούμενα χρόνια οι πάντες ανέβασαν ασταμάτητα και ανεμπόδιστα τις τιμές σε όλα τα προϊόντα. Ακόμα και στα είδη πρώτης ανάγκης όπως το ψωμί, το γάλα και τα παράγωγα τους σε βαθμό που η Κύπρος σημείωσε ρεκόρ ακρίβειας στην ΕΕ.


Εδώ και δύο χρόνια περίπου οι τιμές στα είδη αυτά έχουν κατρακυλήσει σε όλες τις χώρες της ΕΕ και μόνο στην Κύπρο κόλλησαν στα ύψη.


Στην Κύπρο η τιμή του ρεύματος μειώθηκε σημαντικά και τα εργατικά επίσης. Ακόμα και στα καύσιμα, παρά την τόση κοροϊδία και τις παρανομίες σημειώθηκε κάποια μείωση. Δυστυχώς όμως οι τιμές στο ψωμί και στο γάλα έμειναν σε άπιαστα ύψη με αποτέλεσμα να είναι από τριπλάσιες μέχρι και πενταπλάσιες από αυτές στις πλουσιότερες χώρες της ΕΕ όπως η Γαλλία, η Αγγλία, η Γερμανία κ.ά.

Το κράτος δείχνει ολιγωρία και, με τη συμπεριφορά του, ευνοεί όλων τα συμφέροντα εκτός από σένα. Οι υπηρεσίες του που εσύ πληρώνεις και που έχουν την ευθύνη να διασφαλίζουν το ανταγωνιστικό πλαίσιο και να σε προστατεύουν, προφασίζονται διάφορα και κάθε φορά σε αποστομώνουν με το ότι δήθεν δεν μπορεί να γίνει τίποτε».

Με τα πιο πάνω η Ένωση καλεί τον κόσμο να ξεσηκωθεί και να λάβει μέρος στο 2ο Παγκύπριο Καθολικό Μποϊκοτάζ, το Σάββατο 14 και Κυριακή 15 του Μάρτη. Αυτό σημαίνει πλήρης αποχή από αγορές και με καθολική στάση πληρωμών ακόμα και στο κράτος.

«Σε καλούμε να αντισταθείς, να μην αγοράσεις καύσιμα, ψωμί, γάλα και οτιδήποτε άλλο. Σε καλούμε, αν δεν συντρέχουν λόγοι υγείας, να μην πατήσεις το πόδι σου σε κανένα εμπορικό χώρο και να αποφύγεις ΤΕΛΕΙΩΣ κάθε αγορά. Αφιέρωσε αυτές τις μέρες σε σένα και στην οικογένεια σου. Έβγα στη φύση να χαρείς την άνοιξη», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Παγκύπρια Ένωση Καταναλωτών και Ποιότητας Ζωής η οποία και κάλεσε τον Κυπριακό Σύνδεσμο Καταναλωτών και τα Γραφεία Καταναλωτών όλων των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων να συμμετάσχουν ενεργά στο εν λόγω μποϊκοτάζ.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ