Πασχαλινή Εκδήλωση στον παραδοσιακό πυρήνα Καϊμακλίου

Ο Δήμος Λευκωσίας πραγματοποίησε και φέτος την καθιερωμένη πασχαλινή εκδήλωση την Τρίτη του Πάσχα στον παραδοσιακό πυρήνα του Καϊμακλιού.

 


Article featured image
Article featured image

Οι εκδηλώσεις είχαν στόχο την αναβίωση των παραδοσιακών χορών, παιχνιδιών και εθίμων όπως σχοινάκι, κάμηλος, σκατούλικα, αυγοδρομίες, σακκουλοδρομίες και ζίζιρος, με κύριους πρωταγωνιστές τα παιδιά.

Στην πλατεία της εκκλησίας της Αγίας Βαρβάρας ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης μαζί με Δημοτικούς Συμβούλους αντάλλαξαν ευχές με τους δημότες και συγχάρηκαν τους νικητές των παιχνιδιών.

Το πρόγραμμα άρχισε από το Ποντιακό Συγκρότημα από το Κιλκίς (ΜΠΕΛΛΕΣ) που περιλάμβανε παραδοσιακά τραγούδια και χορούς. Χόρεψαν επίσης τα Παιδιά του Α.Γ.Ο ενώ η δεκαμελής ορχήστρα της ΕΛ.ΔΥ.Κ ψυχαγώγησε τους παρευρισκομένους με παραδοσιακά τραγούδια.

Παραδοσιακά τραγούδια, Τσιαττιστά και χορούς παρουσιάστηκαν επίσης από το Λαογραφικό Χορευτικό Όμιλο Γρηγόρη Ασσιώτη.

Στο εορταστικό πρόγραμμα συμμετείχαν το 71ον Σύστημα Προσκόπων Καϊμακλίου με την μπάντα του, με ξύλινες κατασκευές και παραδοσιακούς λουκουμάδες, ο Σύνδεσμος Γονέων Α+Β Δημοτικών Σχολείων Καϊμακλίου, η Ένωση Κυπρίων Συνταξιούχων Καϊμακλίου (Ε.Κυ.Συ), η Αστυνομία Κύπρου (Αστυνομικός της Γειτονιάς), η Καλλιρόη Παπαδάκη διδάσκοντας την παραδοσιακή τεχνική της κατασκευής κοσμημάτων, καθώς και η κυρία Τζούλια Αστραίου με το Εργαστήρι Υφαντικής.

Στο πανηγύρι προσφέρθηκε άφθονο ποτό και παραδοσιακή σούβλα προς τους παρευρισκόμενους.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ