Senza Storia: κωμωδία από το Θέατρο Ένα

Article featured image
Article featured image

Η νέα παράσταση του Θεάτρου Ένα κάνει πρεμιέρα την Τετάρτη 22 Απριλίου. Πρόκειται για το έργο του Νέαρχου Ιωάννου «Senza Storia», μια θεότρελη κωμωδία με τα στραβά και ανάποδα της κυπριακής κοινωνίας σήμερα. Πώς θα σας φαινόταν λοιπόν να βλέπατε ολόκληρη την κυπριακή κοινωνία να ξετυλίγεται ζωντανά μπροστά σας;

Ηκωμωδία του Νέαρχου Ιωάννου παριστάνει με τον πιο σαρκαστικό και χιουμοριστικό τρόπο τις συνήθειες των νεοκύπριων αστών με κεντρικό άξονα την καταπιεσμένη τους σεξουαλικότητα, τη συναισθηματική τους ανωριμότητα και την ανικανότητά τους να «δουν» και να «ακούσουν» πραγματικά ο ένας τον άλλον.

Όλοι, ή σχεδόν όλοι, θα δούμε τον εαυτό μας ή μέρος του εαυτού μας στη σκηνή. Θα γελάσουμε, θα ντραπούμε και είτε το θέλουμε είτε όχι, συνειδητά ή ασυνείδητα, θα προβληματιστούμε.

Ένα έργο χωρίς πλοκή, γεμάτο υπερβολή και γέλιο μέχρι δακρύων με πρωταγωνιστή την κυπριακή κοινωνία.

Σύμφωνα με τον ίδιο τον συγγραφέα: «Όταν το Senza Storia ανέβηκε πριν από 15 χρόνια για πρώτη φορά από το θέατρο ένα, χαρακτηρίστηκε ως ο 'αξονικός τομογράφος της Κυπριακής κοινωνίας'. Δεν νομίζω να έχουν αλλάξει και πολύ τα στραβά και ανάποδα της Κυπριακής κοινωνίας σήμερα. Ως εκ τούτου το Senza Storia συνεχίζει να είναι ο 'αξονικός τομογράφος' της κυπριακής κοινωνίας».

Το έργο σκηνοθετεί ο Αντρέας Χριστοδουλίδης. Βοηθός Σκηνοθέτη: Μανώλης Μιχαηλίδης. Κοστούμια: Πάνος Γερολεμίδης. Σχεδιασμός Αφίσας: Δήμος Νικολαίδης. Φωτογραφίες: Δημήτρης Βαττής. Mουσικές Eπενδύσεις: Κωνσταντίνος Τσιολής

Ερμηνεύουν: Έρικα Μπεγέτη, Σωτήρης Μεστάνας, Γιώργος Τζωρτζής, Ειρήνη Κωνσταντίνου, Μαρία Μιχαήλ, Κωνσταντίνος Τσιολής, Πέννυ Φοινίρη.

Πρεμιέρα Τετάρτη 22 Απριλίου, 20.30. Τακτικές παραστάσεις: κάθε Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή στις 20.30 στον Άλλο Χώρο του «θέατρο ένα».

Πληροφορίες: 22348203.

Η παράσταση θα παρουσιαστεί και στο Θέατρο Ένα στη Λεμεσό (Β΄ Δημοτική Αγορά), στις 26, 27 & 28 Ιουνίου. Πληρ. 96458399.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ