Η εργάτρια εργοστασίου που έγινε η πλουσιότερη γυναίκα της Κίνας

Μία «χωριατοπούλα» από μία πάμπτωχη οικογένεια, χωρίς να μπορούν να τη βοηθήσουν οι γονείς της. Αυτό ήταν εκείνη που σήμερα αποτελεί την πλουσιότερη γυναίκα στην Κίνα.


Article featured image
Article featured image

Την απίθανη αυτή ιστορία έχει η Ζου Κινφέι, που ίδρυσε την Lens Technology, που σταδιακά μετέτρεψε τη 45χρονη στην πλουσιότερη γυναίκα της Κίνας, καθώς η αξία της εταιρείας εκτιμάται πλέον σε αρκετά δισεκατομμύρια ευρώ.

Η ίδια γυναίκα, κάποτε, κέρδιζε λιγότερα από 80 ευρώ το μήνα, καθώς δούλευε ως εργάτρια σε εργοστάσιο. Μισθό που έστελνε στον σχεδόν τυφλό πατέρα της- αποτέλεσμα εργατικού ατυχήματος- τον οποίο είχε αφήσει πίσω της στο χωριό που γεννήθηκε μόνο του, καθώς η μητέρα της είχε πεθάνει όταν εκείνη ήταν πέντε ετών.

Η Κινφέι, που πλέον είναι πιο πλούσια από τον Ρίτσαρντ Μπράνσον, δούλευε σε εργοστάσιο που έφτιαχνε γυαλί για ρολόγια από την εφηβική της ηλικία. Μετά από λίγους μήνες όμως βαρέθηκε τη μονότονη δουλειά της και παραιτήθηκε. Τότε ήταν που τα αφεντικά της αποφάσισαν να της δώσουν προαγωγή και να την τοποθετήσουν σε ένα τμήμα που μόλις είχε συσταθεί.

«Ίσως τους εξέπληξε το γεγονός ότι μία χωριατοπούλα μπορούσε να γράψει, για αυτό αποφάσισαν να μου δώσουν την ευκαιρία», είπε η ίδια σύμφωνα με την Daily Mail. Στα 22 της, με κεφάλαιο τις 1.800 λίρες που είχε κερδίσει δουλεύοντας υπερωρίες- τα μόνα χρήματα που δεν έστελνε στον πατέρα της- ίδρυσε την Lens Technology. Πλέον η εταιρεία της είναι πάροχος της Apple και των περισσότερων εταιρειών που κατασκευάζουν κινητά τηλέφωνα.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ