Πασχαλινό Πανηγύρι από το Δήμο Λευκωσίας

Ο Δήμος Λευκωσίας προσκαλεί το κοινό στο Πασχαλινό Πανηγύρι που διοργανώνει την Τρίτη του Πάσχα στις 14 Απριλίου, στο Καϊμακλί.

 


Article featured image
Article featured image

Η εκδήλωση, θα ξεκινήσει με την μπάντα του 71ου Συστήματος Προσκόπων Καϊμακλίου, η οποία θα παιανίζει από το Γραμμικό Πάρκο διαμέσου της Λεωφόρου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄, μέχρι το Πολιτιστικό Κέντρο «ΜΥΛΟΙ» και θα καταλήξει στην Πλατεία της εκκλησίας  Αγ. Βαρβάρας όπου και θα ξεκινήσει η όλη εκδήλωση.

Το Πασχαλινό Πανηγύρι, θα περιλαμβάνει δωρεάν φαγοπότι, καλλιτεχνικό πρόγραμμα, παραδοσιακά παιγνίδια και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Αναλυτικό πρόγραμμα:

Πλατεία Εκκλησίας Αγ. Βαρβάρας

13:30 Δωρεάν φαγοπότι με Παραδοσιακή Σούβλα και ποτό στο προαύλιο της εκκλησίας.

Καλλιτεχνικό πρόγραμμα από το Ποντιακό Συγκρότημα από το Κιλκίς «ΤΟ ΠΕΛΛΕΣ» με παραδοσιακά τραγούδια και χορούς.

15:30 – 17:00 Παραδοσιακά παιγνίδια (Σχοινάκι, Κάμηλος, Σκατούλικα, Αυγοδρομίες, Σακκουλοδρομίες, Ζίζιρος, και δημιουργικές κατασκευές απο το 71ο Σύστημα προσκόπων Καϊμακλίου).

17:30 -18:00 Χορός από τα Παιδιά του Α.Γ.Ο υπό τη διεύθυνση της κ. Αντρης Σιάλου.

18:00 – 18:30 Καλωσόρισμα και ευχές από το Δήμαρχο Λευκωσίας Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη και απονομή μεταλλίων στους νικητές των διαγωνισμών.

18:30 – 19:30 Η Δεκαμελείς Ορχήστρα της ΕΛ.ΔΥ.Κ θα ψυχαγωγεί με παραδοσιακά τραγούδια.

19:30 – 20:30 Παραδοσιακά τραγούδια, Τσιαττιστά και χοροί από τον Λαογραφικό Χορευτικό Όμιλο Γρηγόρη Ασσιώτη.Πολιτιστικό Κέντρο «ΜΥΛΟΙ»14:00 – 17:00 Ζωγραφική προσώπου και δημιουργικές κατασκευές για παιδιά.

16:30-17:30 Προβολή ταινίας του Πασχάλη Παπαπέτρου με θέμα «ΚΥΠΡΙΩΝ ΕΛΑΙΑ ΚΑΙ ΕΛΑΙΟΝ». Η ταινία έχει  βραβευθεί στη Βιέννη το 2014 με το βραβείο Erasmus Media Award.

-Το Εργαστήρι Υφαντικής της Τζούλιας  Αστραίου,  θα είναι ανοιχτό και η ίδια θα επεξηγεί την Παραδοσιακή Τέχνης της Υφαντικής στο κοινό.

-Η Καλλιρόη Παπαδάκη θα κατασκευάζει κοσμήματα και θα επεξηγεί την παραδοσιακή τέχνη της Αργυροχρυσοχοΐας.

-Το Παραδοσιακό Καφενείο Καϊμακλίου στην πλατεία, θα προσφέρει Κυπριακούς καφέδες, και μαχαλεπί.Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης  θα πωλούνται για φιλανθρωπικούς σκοπούς διάφορα εδέσματα από τους πιο κάτω συνδέσμους:-  71ο Σύστημα Προσκόπων Καϊμακλίου.-  Σύνδεσμος Γονέων Α+Β Δημοτικών Σχολείων Καϊμακλίου.-  Ε.ΚΥ.ΣΥ Καϊμακλίου.-  Αστυνομία Κύπρου (Αστυνομικός της Γειτονιάς).


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ