5χρονο αγόρι στο Τέξας βρήκε οστά δεινόσαυρου [βίντεο]

«Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, έχουμε βρει πολλά καταπληκτικά πράγματα, αλλά αυτό είναι μακράν το πιο φοβερό πράγμα που έχω βρει».

Ο φύλακας του ζωολογικού κήπου στο Ντάλλας, Tim Brys, και ο γιος του Wiley χτύπησαν «Jurassic Jackpot», καθώς έσκαβαν γύρω από ένα υπό κατασκευή εμπορικό κέντρο στο Mansfield του Texas.

 


Article featured image
Article featured image

O Wiley, ο οποίος είναι μόλις 5 ετών, βρήκε κάτι που χρονολογείται γύρω στα 100 εκατομμύρια χρόνια πίσω.

«Για μια στιγμή απομακρύνθηκε από μένα και όταν ήρθε πίσω κρατούσε ένα οστό. Ήταν σε αρκετά καλό μέγεθος. Ήξερα ότι ήταν κάτι ενδιαφέρον», είπε ο Brys.

Αυτό το πολύ ενδιαφέρον πράγμα είναι ότι αποκαλούν οι παλαιοντολόγοι στο πανεπιστήμιο SMU, Nodosaur, ένας δεινόσαυρος ίσως στο μέγεθος ενός αλόγου, ο οποίος ήταν καλυμένος με μια χαρακτηριστική θωρακισμένη πλάκα.

Τώρα, τη στιγμή που εσύ διαβάζεις το άρθρο, ο «τύπος» αυτός βρίσκεται ήδη στο SMU και εξετάζεται από τους επιστήμονες.

 



Οι υπεύθυνοι στο SMU λένε ότι ένα τέτοιο εύρημα είναι εξαιρετικά σπάνιο, ενώ ακόμα πιο απίθανο και σπάνιο το καθιστά το γεγονός ότι έχει βρεθεί από ένα παιδί πέντε χρονών.

Το μόνο σίγουρο είναι πως «ο Wiley ξεκινάει τη ζωή του ως ένας νεαρός και πολλά υποσχόμενος παλαιοντολόγος», όπως λέει και ο καθηγητής στο SMU, Lewis Jacobs, «και όταν μεγαλώσει θα εξελιχθεί σε κάτι πολύ σπουδαίο, έστω κι αν αυτό δεν θα έχει να κάνει με την παλαιοντολογία». Για να δούμε λοιπόν…

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ